Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волиняни вшанували козаків і повстанців на Козацьких могилах у Берестечку

З Днем захисників і захисниць України!

Фото зі сайту Володимир-Волинської РДА.

Волиняни вшанували козаків і повстанців на Козацьких могилах у Берестечку

голова Володимир-Волинської райдержадміністрації Юрій Лобач разом із головою ОДА Юрієм Погуляйком, народним депутатом України Валерієм Стернійчуком та іншими запрошеними гостями відвідав фестиваль «В єдності наша сила», який відбувся з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Українського козацтва, Дня захисників і захисниць України та річниці створення Української Повстанської Армії у місті Берестечко Луцького району

Фестиваль розпочався з громадської панахиди за участі митрополита Луцького і  Волинського Михаїла  у Свято-Троїцькому соборі міста Берестечка. Учасники та гості свята мали можливість відвідати екскурсію до Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви»у селі Пляшева на межі Волині та Рівненщини.

Гостей фестивалю пригощали стравами військово-польової кухні.

У програмі заходу також були виставки військової старовинної зброї від часів козачини і до сьогодення, імпровізованих етнохат, представлених територіальними громадами Луцького району.

У місцевому музеї діяла виставка світлин вояків УПА з архіву колишнього КДБ, а у фоє будинку культури - виставка робіт художниці-майстрині Ганни Бойко-Дергай. Гостей фестивалю пригощали стравами військово-польової кухні.

Завершенням свята став концерт, під час якого виступили духовий оркестр Центру культури та національної пам’яті, народні аматорські колективи тергромад Луцького району.

Джерело: Володимир-Волинська райдержадміністрація
Telegram Channel