Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«За те, що колупалась у гниляках твого чоловіка»: волинянка обурена поборами в морзі

Працівники моргу користуються тим, що в людини горе, й вона погано усвідомлює, що робить.

Фото - ілюстративне.

Фото зі сайту ВВС.

«За те, що колупалась у гниляках твого чоловіка»: волинянка обурена поборами в морзі

Галина Конопіхіна із Нововолинська, у якої помер чоловік, намагається домогтися справедливості, адже послуги насправді є безплатними. Але в подібних ситуаціях більшість людей не вміють за себе постояти

Чоловік Галини Конопіхіної пропрацював 20 років на шахті. Три роки як пішов на пенсію... 

«Я привезла чоловіка в морг, сама найняла машину. Ще лікаря не було, ніхто не дивився, а вже працівниця назвала суму, яку я повинна заплатити. Це була моя знайома. Я спитала, чи можна трохи менше, вона відповіла: «Ні. Так усі платять».

Я думала, що це платна послуга. Мені озвучили суму 1800. Я заплатила. Такси як на митниці. Коли в людини горе, вона заклопотана й не дуже тямить, що робить, то цим користаються в морзі. Здирають із людей останню копійку, загинають такі суми, що жах. Певно, в них немає людської гідності, співчуття, камінне серце. Це ті, що просто вдягають померлих. Хоча кожен із родичів може це зробити. Хто не може, той сам віддячить. Але всім кажуть, що це платно. І всі платять, йдеться у дописі пані Галини у фейсбуці.

– Я зараз ніде не працюю. Син навчається в училищі, отримує стипендію 480 грн.

Серце і так не має спокою. А тут іще такими словами закидають: «Колупалась у гниляках твого чоловіка».

Коли після похорону на другий день я збирала довідки, робила копії, то мені в управлінні, де я раніше працювала сказали, що в моргу все безкоштовно. Віддячують тільки за те, що одягають.

Я передзвонила тій знайомій у морг, сказала, щоб мені виписали чек, бо мені виплатять допомогу. Взяла її на «мушку». Вона відповіла: «Ми чек не даємо». Я їй сказала, щоб вона мені повернула гроші, і спитала, за що здерла. «За те, що колупалась у гниляках твого чоловіка», – обурюється нововолинка.

Галина Конопіхіна вже звернулась до мера, розмовляла зі слідчою, яка приїхала, коли чоловік помер, щоб виписати документ. Говорила з багатьма, хто забирав тіла своїх родичів із моргу і дізналася, що суми озвучувалися різні. «Хто 600 гривень платив, хто 1000, хто 1200. А з мене взяла 1800», – пише волинянка.

Пані Галина також зазначає, що довідку з моргу дав лікар. «Я спитала, скільки за це. Відповів: ніскільки. Він з мене не брав. Брала працівниця Валентина. Не знаю, чи вона з кимось ділиться, чи собі таку суму бере.. Сказала вона: «Я беру 600, а лікар 1200». Не вірю, що вона йому взагалі щось давала. Він видав довідку і пішов додому.

Мені дуже боляче, тяжко на душі. Серце і так не має спокою. А тут іще такими словами закидають: «Колупалась у гниляках твого чоловіка».

Мій чоловік 20 років тяжко працював, і оце щоб якась підла людина мертвого ще принижувала?! Він віддав своє здоров'я, помер у 53 роки. Хворів тяжко і помирав тяжко. Відмовився від госпіталізації, сказав що шахтарі довго не живуть, легені не відновлюються. Це було боляче чути, боляче дивитись на муки. Хай кожен відповідає за свої вчинки і слова. Ті побори на нашому горі треба припинити», – зазначає Галина Конопіхіна.

Telegram Channel