Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Судили пенсіонерку з Устилузької громади. Сіяла, доглядала і обсапувала мак

Поліцейські вилучили 503 рослини.

Фото bug.org.ua.

Судили пенсіонерку з Устилузької громади. Сіяла, доглядала і обсапувала мак

Під час судового засідання жінка свою вину в скоєнні цього кримінального правопорушення визнала повністю

Пенсіонерка посіяла на своїй присадибній ділянці кілька сотих маку, і в результаті ледь не загриміла в тюрму на 3 роки. Однак, все ж отримала умовний термін покарання.

Уродженка села Рогожани Устилузької громади у травні під час проведення весняно-польових робіт посіяла на власній присадибній ділянці поряд із житловим будинком насіння снотворного маку, після чого вирощувала його, доглядаючи й обсапуючи. Про це йдеться у вироку Іваничівського районного суду за 29-те вересня, передає інтернетвидання «Буг».

16-го липня під час проведення огляду місцевості поліцейські помітили ділянку з посіяним маком та вилучили 503 рослини, які відповідно до постанови КМ України № 770 від 06 травня 2000 року «Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовині прекурсорів» віднесені до рослин, які містять наркотичні засоби та психотропні речовини і обіг яких допускається лише для промислових цілей.

Відтак проти жінки порушили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 310 КК України (Незаконний посів та вирощування рослин снотворного маку у кількості 500 і більше рослин).

До слова, мешканка Устилузької громади є пенсіонеркою і вдовою.

Під час судового засідання жінка свою вину в скоєнні цього кримінального правопорушення визнала повністю й розповіла деталі свого вчинку. А також запевнила, що розкаялася у вчиненому й просила суворо її не карати.

Врешті суд визнав пенсіонерку винною та призначив їй покарання у виді 3 років позбавлення волі. Однак звільнив її від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням.

Врешті суд визнав пенсіонерку винною та призначив їй покарання у виді 3 років позбавлення волі. Однак звільнив її від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, якщо вона протягом іспитового строку тривалістю один рік, не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов’язки.

Також жінка сплатить в дохід держави 1201 гривню процесуальних витрат за проведення експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.

Читайте також:Відоме ім'я поліцейського, який розповсюджував наркотики в Луцьку (Фото)

Telegram Channel