Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Жителька Луцька поскаржилася голові області, що син виганяє з хати

Григорій Недопад. 

Фото Перший.

Жителька Луцька поскаржилася голові області, що син виганяє з хати

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад провів прийом громадян

Через обмеження, пов'язані з поширенням пандемії коронавірусу, голова спілкувався з волинянами телефоном, йдеться на сайті обласної ради.

За допомогою до нього звернулися восьмеро громадян. Їхні питання стосувалися матеріального забезпечення, допомоги на лікування та проблем функціонування окремих підприємств області.

В обласної ради немає фонду соціального житла, проте пообіцяв зв'язати заявницю із посадовцями міської ради, аби їй допомогли у вирішенні проблеми.

Зокрема, лучанка Світлана Ігнатюк просила сприяння у вирішенні проблеми із житлом. Жінка каже: в своїй маленькій квартирі вона проживає із сином, який, на жаль, веде аморальний спосіб життя і виганяє матір з хати. Григорій Недопад зазначив, що в обласної ради немає фонду соціального житла, проте пообіцяв зв'язати заявницю із посадовцями міської ради, аби їй допомогли у вирішенні проблеми. Окрім того, він пояснив, які є законодавчі важелі впливу на кривдника.

Микола Ткачук, мешканець Луцька, звернувся до голови обласної ради з проблемою проведеннядля хворих на цукровий діабет аналізів на глікогемоглобін. Цей діагностичний тест використовують як для діагностикицукрового діабету, так і для контролю перебігу захворювання. Чоловік скаржиться на високу вартість дослідження у приватних лабораторіях. «Кілька років тому за сприяння депутатів обласної ради можна було зробити аналіз на глікозильований гемоглобін за 65 грн, проте потім ця державна лабораторія закрилась», - розповів Микола Ткачук.

Григорій Недопад запевнив, що звернення обов'язково вивчать в обласній раді та шукатимуть можливості для його вирішення, адже кількість людей, які хворіють на цукровий діабет, на жаль, не зменшується, тому підтримувати їх - завдання для всього депутатського корпусу.

Читайте також: Студенти Волинської православної богословської академії підірвали YouTube піснею «Ой, у полі криниченька» (Відео)​.

За вирішенням службового питання звернулися до голови обласної ради і працівники Волинської обласної філармонії. Йшлося про функціонування та перспективи розвитку комунальної установи. Зокрема, Тетяна Павлюк нарікала, що філармонія не заробляє кошти попри те, що у її складі працюють такі відомі творчі колективи як державний академічний Волинський народний хор та камерний оркестр «Кантабіле».

Григорій Недопад запевнив, що оскільки наприкінці бюджетного року в обласній раді будуть проводитися бюджетні слухання, на яких депутати проаналізують показники діяльності підприємств, які підпорядковуються обласній раді, та, відповідно, їхні витрати.

«Обласна рада реагує на всі звернення громадян, які надходять до нас. Є питання, які не стосуються компетенції органів місцевого самоврядування, але в таких випадках ми скеровуємо їхні звернення до вповноважених органів», - підкреслив Григорій Недопад.   

Telegram Channel