Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
20 мільйонів: волинський депутат пропонує, щоб громади співфінансували геріатричний пансіонат

Станом на 1 жовтня 2021 року в Луцькому геріатричному пансіонаті перебуває понад 140 мешканців.

Фото volynonline.

20 мільйонів: волинський депутат пропонує, щоб громади співфінансували геріатричний пансіонат

Зокрема, пропонується запровадити принцип співфінансування комунального закладу «Луцький геріатричний пансіонат» з місцевих бюджетів

З відповідним запитом до голови Волинської ОДА та департаменту соціального захисту звернувся Юрій Ройко, йдеться на сайті обласної ради.

Пансіонат утримується з коштів обласного бюджету. Цьогоріч сума перевищила 20 млн грн.

Як йдеться в запиті депутата, станом на 1 жовтня 2021 року в Луцькому геріатричному пансіонаті перебуває понад 140 мешканців, в тому числі: 83 - з Луцького району, 17 – з Ковельського, 15 – з Володимир-Волинського, 6 – з Камінь-Каширського районів.

Юрій Ройко.
Юрій Ройко.

 «Пансіонат утримується з коштів обласного бюджету. Цьогоріч сума перевищила 20 млн грн. Утримання одного мешканця вартує обласному бюджету 15 тис. 484 грн щомісяця», - проінформував Юрій Ройко.

Читайте також: Сусідські війни: у Луцьку чоловік затероризував мешканців будинку судовими позовами​.

Відтак, депутат пропонує при формуванні місцевих бюджетів на 2022 рік передбачити співфінансування видатків на утримання Луцького геріатричного пансіонату. А також створити комісію із представників обласної ради, департаменту фінансів, геріатричного пансіонату при департаменті соціального захисту ОДА  для розгляду документів та надання путівок для поселення в установу.

Депутати підтримали запит.

Реклама Google

Telegram Channel