Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ірина Геращенко: «Європейська Солідарність» не дозволить Зеленському запровадити в Україні цензуру

Що коїться!

Фото eurosolidarity.org

Ірина Геращенко: «Європейська Солідарність» не дозволить Зеленському запровадити в Україні цензуру

Тиск на ЗМІ стає дедалі сильнішим...

«Європейська Солідарність» вважає неприпустимими факти цензури в демократичній державі. Про це заявила співголова фракції «ЄС» Ірина Геращенко з трибуни парламенту, інформує eurosolidarity.org.

«В останні дні суспільство сколихнула кількість резонансних заяв про тиск Банкової на засоби масової інформації, зокрема на Суспільне мовлення – один з основних фундаментів незалежної держави і демократії. Відразу кілька телеканалів заявили те, що вже і так є очевидним. Саме на Банковій пишуться сценарії ток-шоу всіх найбільших телеканалів. Там затверджуються темники, за якими проводяться ці ток-шоу, списки угодних та неугодних. Саме це було за Медведчука, коли щодня з Банкової приходили списки дозволених і недозволених, «темы важные и актуальные, и просьба игнорировать». Я була журналістом тоді і пішла з журналістики саме через цензуру», – зазначила Геращенко.

В останні дні суспільство сколихнула кількість резонансних заяв про тиск Банкової на засоби масової інформації, зокрема на Суспільне мовлення – один з основних фундаментів незалежної держави і демократії.

«У владі і опозиції ми боролися проти цензури і не дамо вам повернутися в часи Януковича. Ви намагаєтеся порушити ключові принципи свободи слова і демократії, коли через Банкову, Офіс Президента Зеленського тиснете на медіа», – додала вона.

«Вимагаємо проведення слухань з питань свободи слова, порушення кримінальних справ за статтею 171 – перешкоджання журналістській діяльності, негайного звільнення всіх причетних до тиску і цензури на Банковій. Ми вимагаємо припинити тиск на незалежного мовника і висловлюємо солідарність з українськими журналістами», – резюмувала Геращенко.

Реклама Google

Читайте також: На перше місце вийшла «Європейська Солідарність», «Слуга народу» обвалилась слідом за Зеленським – рейтинги КМІС.

Telegram Channel