Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Механічні чи кварцові годинники: як розібратися у термінології?

Однак ці годинники рідше підлягають ремонту і відновленню.

Фото secunda.com.ua.

Механічні чи кварцові годинники: як розібратися у термінології?

А який годинник носите Ви?

Механіка: все про переваги і недоліки

Цей варіант наручного годинника називають «живим», оскільки джерелом енергії стає пружина. Її можна заводити кожен день вручну, знайти модель з автоматичним заведенням (від коливань під час ходьби) і комбінувати варіанти.

Переглянути всі варіанти популярних механічних годинників можна тут — в інтернет-магазині secunda1.соm.ua в різних цінових категоріях і пропозиціях від провідних брендів. 

Переваги годинника:

  • не завжди типовий дизайн — виробники можуть залишити задню кришку прозорою, щоб показати всю красу механічної системи з шестерень;

  • плавний хід аналогового циферблату — стрілки назавжди залишаться класикою;

Однак механічні годинники не завжди володіють ідеальною точністю — розбіжність у часі може в добу досягати 20 секунд. Також не всі виробники механічних годинників піклуються про удароміцність. Хоча механічний годинник ручної роботи — це варіант для аксесуарів преміум-класу. 

Кварцовий механізм: що це?

Джерелом енергії для роботи стає спеціальна батарея. Однак кварцовий кристал відповідає за ідеальну точність ходу. Також в останніх моделях аналогова система перейшла в цифрову і електронну. Переваги:

  • похибка в добу зменшується на 5-10 секунд;

  • захист від падінь і механічних пошкоджень значно збільшений;

  • необхідний мінімальний догляд — поміняти тільки батарейки;

  • багатий функціональний запас. 

Однак ці годинники рідше підлягають ремонту і відновленню. Тому робіть свій вибір у годинній термінології, виходячи не тільки з типу механізму. Враховуйте бренд, водозахист, додаткові функції і дизайн. Головне — ваш годинник повинен вам подобатися.

 
Telegram Channel