Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У волинській громаді відкрили цех, де вироблятимуть борошно з м’яса та кісток

Вартість закупленого обладнання становила майже 50 мільйонів гривень.

Фото volynskacom.

У волинській громаді відкрили цех, де вироблятимуть борошно з м’яса та кісток

Цех виготовлення м’ясо-кісткової муки – новий напрямок діяльності птахофабрики, якого раніше не було

Володимир-Волинська птахофабрика 21-го жовтня відкрила цех з виготовлення м’ясо-кісткового борошна поблизу с.Гайки, Оваднівської ОТГ.

Він входить в проєкт будівництва нового Переробного комплексу, який підприємство розпочало у 2019 році. На відкриття завітав один зі співвласників підприємства Дмитро Добкін, – інформують на фейсбук-сторінці птахофабрики.

 

 

 

«З початком будівництва ми прогнозували, що зможемо відразу запустити і здати весь комплекс в експлуатацію. Вартість будівництва прогнозується в розмірі 1,5 мільярда гривень. На сьогодні робіт проведено майже на 700 мільйонів.

Цей Комплекс дасть можливість збільшити виробничі можливості, а ще до 500 нових робочих місць.

Цей Комплекс дасть можливість збільшити наші виробничі можливості, а ще до 500 нових робочих місць. Вважаю, що це корисно як і підприємству, так і державі у вигляді збільшення надходжень податків, так і для людей, хто отримає роботи в цьому регіоні», – розповів Дмитро Добкін, повідомляють у пресслужбі птахофабрики.

У 2020 році птахофабрика інвестувала понад 120 млн. гривень та здала в експлуатацію перший етап будівництва. Цьогорічні інвестиції в будівництво склали понад 150 млн. гривень.

Як розповіли директорка птахофабрики Світлана Собіпан, цех виготовлення м’ясо-кісткового борошна – новий напрямок діяльності птахофабрики, якого раніше не було. Він дає можливість переробляти рештки від виробництва, які до цього реалізовувалися як сировина на інші підприємства.

«Обладнання для цеху закупили в Нідерландах, Італії, Туреччині та Сполучених Штатів Америки. Виробнича потужність його складає 11 тонн м’ясо-кісткового борошна за день. Вартість закупленого обладнання становила майже 50 мільйонів гривень, в той же час загалом вартість будівництва цього цеху склала понад 130 мільйонів гривень.

Новий комплекс переробки будують поблизу села Гайки, що в Оваднівській ОТГ. Як розповіли представники влади громади, це важливо для створення нових робочих місць у громаді та для наповнення бюджету.

Читайте також:Продукти у світі дорожчатимуть

Реклама Google

Telegram Channel