Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Мільйон людей садитимуть дерева: волинські громади закликають долучитися

«Ми хочемо об’єднати 1 мільйон людей, які одночасно висаджуватимуть дерева 30 жовтня, і таким чином встановити світовий рекорд».

Фото Укрмедіа.

Мільйон людей садитимуть дерева: волинські громади закликають долучитися

30 жовтня цього року у рамках глобального екологічного проєкту Greening of the Planet як в Україні, так і за кордоном заплановано провести Акцію «Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу»

Про це стало відомо 22 жовтня під час зустрічі керівництва області, координаторів цього проєкту та голів територіальних громад, йдеться на сайті Волинської обласної ради.

Координаторка проєкту на Волині, депутатка облради Юлія Вусенко вручила символічні подяки голові обласної ради Григорію Недопаду, очільнику ОДА Юрію Погуляйку та начальнику Волинського ОУЛМГ Олександру Кватирку за участь в акції з Озеленення планети, яка відбувалась навесні цього року. За її словами, тоді було висаджено понад 5,5 млн дерев.

 

 

Попередні наші Акції мали на меті посадити якомога більшу кількість дерев, але ми зрозуміли, що не менш важливим є об’єднання великої кількості людей.

«Попередні наші Акції мали на меті посадити якомога більшу кількість дерев, але ми зрозуміли, що не менш важливим є об’єднання великої кількості людей. Бо так ми не просто висаджуємо дерева, а змінюємо ставлення людей до природи, – зауважила вона. – Закликаю усіх голів громад долучатися до цієї акції, яка набула цьогоріч глобальних масштабів. Ми хочемо об’єднати 1 мільйон людей, які одночасно висаджуватимуть дерева 30 жовтня, і таким чином встановити світовий рекорд. В перспективі хотілося б, аби ми запланували подальшу спільну висадку дерев, аби на території новостворених громад з’являлися нові сквери, парки і заліснені території».

 

Юлія Вусенко.
Юлія Вусенко.

 Вона також подякувала партнерам проєкту, а саме: представникам благодійного фонду «Озеленення України», Міндовкілля, Держлісагенства та Міністерства закордонних справ, які посприяли поширенню цієї ініціативи не лише на території України, а й у 110 країнах світу.

Читайте також: Як бандурист Влад Ваколюк із Любомля розпорядився президентською стипендією.

«Наші дипломати за кордоном долучають до цієї акції значну кількість людей. І це позитивний приклад, який показує наша держава світовій спільноті»,- наголосила вона.Своєю чергою Олександр Кватирко заважив, що лісівники Волині гарантують максимальне сприяння проведенню таких акцій та готові допомогти з посадковим матеріалом.

Детальніше – на сторінці депутатки від «Європейської солідарності» Юлії Вусенко у Facebook.

Telegram Channel