Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Троє дядьків отруїлися, закусуючи консервованими маслюками

Немає слів...

Фото cookery.com.ua

Троє дядьків отруїлися, закусуючи консервованими маслюками

Банка з грибами мала ознаки бомбажу...

У Харкові родина отруїлась консервованими грибами. У всіх трьох постраждалих виявили ботулізм.

Про це повідомили у Державній установі «Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України», інформує novyny.live.

Третій випадок ботулізму виявили у Харкові. Цього разу джерелом токсикоінфекції стали консервовані дикорослі гриби маслюки. Постраждалі батько, син та інший член сім’ї з’їли гриби з банки, яка мала ознаки бомбажу. Аби не отруїтись, гриби спершу піддали термічній обробці, але це не допомогло.

Постраждалі батько, син та інший член сім’ї з’їли гриби з банки, яка мала ознаки бомбажу.

Вже на четвертий день батько першим відчув симптоми отруєння. На п’ятий день син також почав почуватись зле. Найпершими симптомами були: нудота, блювота, загальна слабкість, порушення зору.

Постраждалих госпіталізували до КЗОЗ «Харківська міська лікарня швидкої та невідкладної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова». Пізніше їх перевели до профільного відділення КНП «Міська клінічна лікарня № 2 ім. проф. О.О. Шалімова» ХМР. Наразі і батько, і син знаходяться в реанімації у важкому стані. Третій член родини мав легке отруєння без серйозних наслідків.

Читайте також: УПЛ засудила ідею ФІФА проводити ЧС кожні два роки.

Telegram Channel