Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
На Рівненщині поліцейські склали протокол на кафе, де вакцинували працівників

Кафе на момент прибуття правоохоронців було відчинене, а таблички, що заклад не працює, не було.

Фото rivnepost.rv.ua.

На Рівненщині поліцейські склали протокол на кафе, де вакцинували працівників

Керівник закладу запевняє, що кафе не працювало, поліцейські сумнівалися й зафіксували порушення

В закладі громадського харчування «Монастирське» в Гощі вчора, 27 жовтня, мобільна бригада лікарів проводила вакцинацію. Про це повідомляє «Рівне вечірнє».

На місце прийшли правоохоронці і склали протокол про адміністративне правопорушення на власницю закладу Валентину Бук. Підприємниця обурена:

–  Ми вирішили вакцинувати наш персонал, власники сусідніх закладів забажали приєднатися, – розповіла Валентина Бук. – Відкрилися тільки для того, щоб розмістити в себе в залі мобільну бригаду лікарів, які могли би тут же на місці вакцинувати. Вишикувалася черга з 20 людей. Вакцинація тривала з дев’ятої ранку до одинадцятої дня. Коли вже лікарі зібралися і покидали приміщення, прямо на порозі зіткнулися з працівником поліції.

- Лікарі пояснили, що тут просто проходила вакцинація. Я його запевнила, що ми не працюємо, і він тут не бачить ні клієнтів, ні щоб готували їжу. Тобто ми не здійснюємо ні послуг продажу, ні харчування, відкрилися лишень, щоб вакцинувати людей. «Спростуєте в суді», – сказав поліцейський і склав на мене протокол, – розповіла власниця кафе.

- Він прийшов і запитав, чому кафе здійснює свою діяльність з порушенням карантинних вимог. Лікарі пояснили, що тут просто проходила вакцинація. Я його запевнила, що ми не працюємо, і він тут не бачить ні клієнтів, ні щоб готували їжу. Тобто ми не здійснюємо ні послуг продажу, ні харчування, відкрилися лишень, щоб вакцинувати людей. У мене працюють камери відео спостереження, тож він може переконатися, що ми не працювали. «Спростуєте в суді», – сказав поліцейський і склав на мене протокол. Я, звісно ж, його не підписала і дала письмове пояснення, – розповіла власниця кафе.

У пресслужбі обласного управління поліції повідомили, що зафіксували у кафе порушення частини 1 статті 44-3 Кодексу про адмінправопорушення – порушення правил щодо карантину людей.

«Вакцинацію мали проводити надворі, а вони попросилися в кафе, проводили вакцинацію. Група провакцинувала й поїхала, а працівники кафе продовжували свою роботу у звичному режимі«, – зазначила речниця Нацполіції області Марія Юстицька.

«Вакцинацію мали проводити надворі, а вони попросилися в кафе, проводили вакцинацію. І працівники кафе в цей день теж вакцинувалися. Однак, сертифікатів на момент перевірки у них не було і вони продовжували працювати. Група провакцинувала й поїхала, а працівники кафе продовжували свою роботу у звичному режимі«, – зазначила речниця Нацполіції області Марія Юстицька.

За законом, за порушення карантину підприємицю можуть оштрафувати. Сума штрафу, передбачена у адміністративному кодексі, від 17 до 34 тисяч гривень. Рішення у цій справі прийматиме суд.

Читайте також:У місті на Волині у житлі злісних неплатників за воду ставитимуть «заглушки». Зняти їх вартує кругленьку суму

Telegram Channel