Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
На Хмельниччині фермери навчилися заробляти гроші на штирійських голозерних гарбузах

Нічого собі!

Фото Depositphotos.

На Хмельниччині фермери навчилися заробляти гроші на штирійських голозерних гарбузах

Їхнє насіння не має лушпиння

Цьогоріч на Хмельниччині 600 га сільгоспугідь засіяли штирійськими голозерними гарбузами. Зараз на полях області триває збір урожаю. Повідомляє kurkul.com з посиланням на tv7plus.com.

Група компаній «Вітагро» вже 5 років вирощує штирійський сорт гарбузів. Вони ростуть з літа до осені. Для їх збору використовують спеціальні комбайни. Із зібраних гарбузів забирають м’якоть та залишають його на сільгоспугідді, як добриво. Найцінніше — насіння обробляють та відправляють на експорт.

Вони ростуть з літа до осені. Для їх збору використовують спеціальні комбайни.

«Штирійський гарбуз вивели в Австрії. Особливий він тим, що насіння не має лушпиння. З нього роблять олію, що наповнена корисними властивостями. Крім того, використовують насіння у хлібопекарській галузі та виробляють ліки. Ці гарбузи вирощують в Україні, зокрема і на полях Хмельницької обл.», — розповів агроном компанії Віктор Грам.

Насінневу сировину перевозять у с.Михнів, де знаходиться завод з переробки гарбузового насіння. Далі його фасують у величезні мішки та відвозять на склад. А тоді насіння експортують в Європу.

Читайте також: На Рівненщині поліцейські склали протокол на кафе, де вакцинували працівників.

Telegram Channel