Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Зеленський відповів на петицію Кондратюка про заборону російських зірок в Україні

Перш за все Зеленський подякував усім, хто долучився до цієї петиції, за активну громадянську позицію.

Фото із сайту УП.

Зеленський відповів на петицію Кондратюка про заборону російських зірок в Україні

Що думає президент стосовно даного питання - читайте у нашому матеріалі нижче

Володимир Зеленський нарешті відповів на петицію Ігоря Кондратюка про повну заборону концертної діяльності артистів з Росії на території нашої країни, передає РБК.

Що сказав Зеленський про заборону російських артистів

Відповідь на петицію продюсера, у якій Кондратюк вимагав заборонити в'їзд виконавців з країни-агресора «до повернення Криму в склад України та відновлення контролю Україною над своїми східними кордонами», з'явилася 27 жовтня на сайті Офіційного інтернет-представництва президента.

Перш за все Зеленський подякував усім, хто долучився до цієї петиції, за активну громадянську позицію.

Далі - пряма мова президента:

Відповідно до статті 15 Закону України «Про кінематографію» Міністерство культури та інформаційної політики України складає Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Статтями 3 та 3-1 Закону України «Про гастрольні заходи в Україні» визначені обмеження при проведенні гастрольних заходів та встановлено особливості організації і проведення гастрольних заходів, учасниками яких є громадяни держави-агресора, зокрема забороняється проведення гастрольного заходу, учасником якого є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Законом встановлено, що не допускається проведення гастрольних заходів, що популяризують або пропагують державу-агресора та її органи влади, представників органів влади держави-агресора та їхні дії, що створюють позитивний образ держави-агресора, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України.

Відповідно до Закону Служба безпеки України у встановленому порядку розглядає та надає організатору гастрольного заходу відповідь на запит про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина держави-агресора до участі у гастрольному заході.

Відповідно до Закону Служба безпеки України у встановленому порядку розглядає та надає організатору гастрольного заходу відповідь на запит про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина держави-агресора до участі у гастрольному заході. Також передбачена відповідальність за порушення вимог цього Закону.

Крім того, за Законом України «Про телебачення і радіомовлення» телерадіоорганізації не мають права розповсюджувати програми і передачі, одним з учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

З урахуванням викладеного, з метою забезпечення безпеки України, захисту національних інтересів та національного культурного простору, мною надіслано петицію Прем’єр-міністрові України Д. Шмигалю, Секретарю Ради національної безпеки і оборони України О. Данілову та Голові Служби безпеки України І. Баканову з проханням доручити відповідно до компетенції опрацювати внесені пропозиції, проаналізувати стан дотримання вимог відповідного законодавства, зокрема Закону України «Про гастрольні заходи в Україні» в частині проведення гастрольних заходів, учасниками яких є громадяни держави-агресора, опрацювати питання щодо удосконалення системи їх організації та проведення, посилення відповідальності за порушення вимог вказаного Закону.

Нагадаємо, петиція №22/123500-еп на сайті президента зібрала 25 тисяч голосів буквально за два тижні.

У чому суть петиції Кондратюка

Екс-ведучий «Караоке на Майдані» переконаний, що не можна допускати гастролей, окремих виступів на фестивалях і корпоративах росіян в Україні, так як вони є «представниками країни-агресора і своїм мовчанням підтримали анексію Криму і війну на Донбасі».

«Я впевнений, що громадяни країни-агресора, які працюють в сфері розваг - артисти/артистки, актори/акторки насправді не несуть ніякої культури. Оскільки представники агресора, які промовчали і тим самим - підтримали - окупацію Криму та розв'язання Росією, їхньою батьківщиною, війни на східному Донбасі, своїм мочанням теж несуть відповідальність за агресивні дії Росії», - написав відомий продюсер і ведучий.

Виняток можливий тільки для тих артистів, які «публічно виступили проти російської агресії».

Виняток можливий тільки для тих артистів, які «публічно виступили проти російської агресії».

«Виключення для заборони допускаю лише для тих російських представників культури, хто публічно виступив проти російської агресії: письменник Віктор Шендерович, акторка Лія Ахеджакова, музикант Андрій Макаревич та інші. Це неприродно, коли артист виступає і для росіян-окупантів, і для окупованих ними українців», - йдеться в петиції.

Читайте також: Офіційно: українські військові повернули село на Донбасі

«Любов до носіїв культури агресора розвиває в українцях так званий шведський синдром. Цього потрібно уникати, якщо ми не хочемо більше втрат територій та населення, та перемогти у цій праведній для України та українців війні. Музика і інші види мистецтва від агресора не можуть бути поза політикою під час війни. Оскільки вони є продовження війни іншими методами - методами зацікавлення українців культурою агресора, від зброї якого загинули тисячі українців та зазнали поневірянь мільйони вимушених переселенців», - резюмував Кондратюк.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов зробив заяву про заборону російських зірок в Україні.

Реклама Google

Telegram Channel