Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Розстріляв при дружині: невідомий убив молодого активіста «Правого сектору» (Фото 18+)

Вічна пам’ять...

Колаж 24 Каналу.

Розстріляв при дружині: невідомий убив молодого активіста «Правого сектору» (Фото 18+)

У Сумах застрелили Олександра Іваніну. Чоловіка вбили біля під'їзду будинку, в якому він проживав. Трагедія сталася на очах у його дружини

Про моторошний інцидент у своєму фейсбуці повідомив керівник обласного осередку Сергій Супрун. Активісту було лише 29 років.

Як розповів Супрун в коментарі Суспільному, 27 жовтня приблизно о 21:00 Іваніна з дружиною Анною приїхали до свого будинку на автомобілі. Активіст вийшов на вулицю, аби забрати речі у багажнику. За словами свідків, у той час неподалік на лавці вже сидів якийсь чоловік. Коли невідомий побачив Олександра, відкрив стрілянину. За інформацією 24 каналу, загалом було до 8 пострілів – ймовірно, із пістолета Макарова.

Очільник осередку «Правого сектору» пов'язує напад з антикримінальною діяльністю свого товариша. Він пояснив, що Іваніна «висвітлював діяльність певних осіб».

Голова політичної партії «Правий Сектор» у Сумській області Олександр Кукса прибув на місце вбивства активіста. Він описує загиблого як «людину, яка боролася з річною нечистю».

Очільник осередку «Правого сектору» пов'язує напад з антикримінальною діяльністю свого товариша. Він пояснив, що Іваніна «висвітлював діяльність певних осіб».

Речник Національної поліції Сумщини Володимир Крупецьких сказав Суспільному, що відповідний виклик надійшов о 21:10. За попередньою інформацією, активіст помер внаслідок вогнепального поранення.

Як пише місцеве видання «Данкор», у день вбивства, 27 жовтня, Іваніна виступав на сесії міської ради. Він висловлювався за зниження тарифів на проїзд у маршрутках й критикував міську владу та маршрутників.

 

 Читайте також: В організмі загиблого нардепа Полякова знайшли метадон із димедролом.

Довідка. Загиблий активіст «Правого сектору» у 2020 році балотувався до Сумської міської ради від однойменної партії. Втім, депутатом так і не став.

Саме тарифів на проїзд стосувався останні допис Іваніни у фейсбуці. Активіст звернув увагу на те, що депутати не підтримали зниження вартості з 10 до 7 гривень. Через це організації «Правий сектор» та «Традиція і порядок» побіцяли зупиняти транспорт, що не відповідає критеріям для перевезення людей.

Повний текст допису Іваніни у фейсбуці, який став останнім

  • Увага, сумчани! Власники маршутного таксi догралися! Сьогоднi, 27 жовтня, на Сумськiй обласнiй сесії (ймовірно, Іваніна мав на увазі сесію міської ради – 24 канал), пiсля того як депутат Дмитро Лантушенко, надавши докази, викрив обман, незаконнi схеми та манiпуляцiю перевiзникiв маршутного таксi у Сумах, та пiсля того, як депутати не проголосували за пониження вартостi проїзду з 10 гривень до 7, нацiоналiстичнi органiзацiї «Правий сектор» та «Традиція і порядок» заявили що ''не дозволять бiльше депутам та бiзнесменам, які мають маршутний бiзнес у мiстi, манiпулювати сумчанами та насильно витягувати з кишень останнi грошi, користуючись статусами депутатiв ''пропихати'' свiй брудний бiзнес та манiпулювати ним. I наголосили, що на дорогах мiста будуть зупиняти той транспорт, який не пiдлягати критерiям, яким повинна пiдлягати маршутка, щоб перевозити людей. Також маршутне таксi буде зупинено у разi перегрузу пасажирами та викликана полiцiя.»

Telegram Channel