Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
На Волині страйкують перевізники: вантажівки рухаються в сторону кордону

Пів сотні вантажівок їдуть на "Ягодин".

Фото Суспільного.

На Волині страйкують перевізники: вантажівки рухаються в сторону кордону

Підприємці, які займаються міжнародними перевезеннями, влаштували акцію протесту

29 жовтня майже пів сотні вантажівок рушили з села Княгининок до міжнародного пункту пропуску «Ягодин».

Як розповів один з організаторів акції, представник громадської організації «перевізники західного регіону» Андрій Ткачук, водії та перевізники вимагають збільшення дозволів від Польщі на міжнародні перевезення вантажів, пише Суспільне.

«Це мирна акція. Ми не плануємо перешкоджати руху чи перекривати дороги. Ми хочемо, щоб влада розглянула нашу ситуацію», – говорить Андрій Ткачук.

Колону вантажівок супроводжує поліція. Водії із Княгининка рушили на Ковель, а далі поїдуть в Ягодин. 

Перевізник пояснює: міжнародні перевезення між двома країнами Польщею та Україною зупинилися ще у липні, коли скінчилися виділені Польщею універсальні дозволи на перевезення. Транзитні дозволи, з якими перевізники перетинали кордон із Польщею та везли продукцію в інші країни ЄС, закінчаться орієнтовно за тиждень.

Нагадаємо, раніше Україна запропонувала Республіці Польща провести незалежний міжнародний аудит роботи пунктів пропуску на українсько-польському державному кордоні для збільшення кількості дозволів на міжнародні вантажні перевезення.

«За домовленістю з Польщею мало б бути 200 тисяч дозволів для українських перевізників. Насправді цього року ми мали їх всього 160 тисяч. Це зовсім не покриває потреби наших перевізників імпортерів та експортерів. Страждає і бізнес і економіка нашої країни», – каже Андрій Ткачук. Додає: чиновники, на його думку, ігнорують проблему.

Колону вантажівок супроводжує поліція. Водії із Княгининка рушили на Ковель, а далі поїдуть в Ягодин. Таким чином, зі слів організатора акції, перевізники хочуть привернути увагу влади обох країн. Коли завершиться мирна акція протесту наразі невідомо.

 

 

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: 10 бізнесменів пішли проти покровителів мажора і зробили заяву

Реклама Google

Telegram Channel