Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
ВНУ таки будуватиме студмістечко у Луцьку?

Частину території інвестор використає на свої потреби, натомість збудує гуртожиток.

Фото Волинські новини.

ВНУ таки будуватиме студмістечко у Луцьку?

Волинський національний університет імені Лесі Українки збирається побудувати студмістечко на вулиці Володимирській у Луцьку за кошти інвесторів. Зокрема проєкт передбачає реконструкцію казарми та будівництво одного чи двох гуртожитків

Про це в інтерв’ю Інформаційному агентству Волинські Новини розповів ректор ВНУ Анатолій Цьось.
«Ми активно працюємо над будівництвом на Володимирській, де у нас є земля. Як і прогнозували, таке будівництво можна вести не за кошти державного бюджету, а за гроші інвесторів. Наразі ми готуємо документи для того, аби розпочати будівництво, зробити реконструкцію казарми під навчальний корпус, побудувати один чи два гуртожитки для того, щоб студенти мали нормальні умови проживання», – зазначив ректор.

Наразі є передпроєктна пропозиція щодо будівництва студентського містечка на Володимирській, 1.

З його слів, наразі є передпроєктна пропозиція щодо будівництва студентського містечка на Володимирській, 1. «Вона досить цікава, але вимагає мільярдних вкладень з боку держави, щоб реалізувати цей проєкт. І попередній ректор, і я зверталися у державні органи, але ці кошти отримати нереально. Тому зараз ідеться про інвестора, який частково цю територію використає в своїх цілях, а за кошти, які отримає від цього університет, буде побудовано ті будівлі, що я казав. Далі ми будемо це продовжувати, аби збудувати мінімум два гуртожитки», – резюмував Анатолій Цьось.
Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ.

Читайте також: «Вашу картку заблоковано»: волинянка чемно продиктувала «працівникові банку» усі реквізити…

Реклама Google

Telegram Channel