Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У ЗСУ пообіцяли знищувати мігрантів, які прориватимуться до України з Білорусі

У 61-й бригаді кажуть, що готові до захисту кордону жорсткими методами.

Фото УНІАН, Володимир Лях.

У ЗСУ пообіцяли знищувати мігрантів, які прориватимуться до України з Білорусі

У РНБО раніше заявляли, що Україна не стрілятиме на ураження по мігрантах

Військовослужбовці 61-ї окремої піхотної єгерської бригади, яка входить до складу Сухопутних військ ЗСУ й несе службу в лісовій та болотистій місцевості, обіцяють знищувати нелегальних мігрантів на білоруському кордоні.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби бригади на сторінці у Facebook.

Там пояснили, що поки не можуть розповісти щодо дій підрозділів бригади біля кордону з сусідньою республікою, проте у разі навали мігрантів вони будуть жорсткими.

«Разом з тим, повідомляємо вам, що на цей час, підрозділи 61 ОПЄБр виконують свої завдання вздовж ділянки державного кордону з Республікою Білорусь і жодний, так званий мігрант, а також інші особи, які можуть маскуватися під мігрантів, не потраплять на територію України. Вони просто будуть знищені нашими підрозділами», - заявила прес-служба бригади.

«Вони просто будуть знищені нашими підрозділами», - заявила прес-служба бригади.

Раніше у Держприкордонслужбі заявляли, що правоохоронці в разі проникнення незаконних мігрантів з території Білорусі будуть примусово повертати їх у зворотньому напрямку.

Крім того, секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що Україна точно не стрілятиме на ураження по мігрантах.

61-ша окрема піхотна єгерська бригада (61 ОПЄБр) - це з'єднання сухопутних військ ЗСУ, яке призначене для ведення бойових дій у лісовій та болотистій місцевості.

Як повідомлялося, на початку листопада у Білорусі велика група мігрантів з кризових регіонів прибула до кордону з Польщею. Люди перебувають під контролем озброєних білоруських силовиків, які визначали напрямок руху мігрантів.

Влада Польщі розпорядилась посилити охорону кордону з Білоруссю. Вранці 10 листопада стало відомо про прорив двох великих груп біженців з території Білорусі до Польщі.

Уряд у Варшаві звинувачує білоруського правителя Олександра Лукашенка в організованій доставці біженців з кризових регіонів до зовнішнього кордону Євросоюзу.

Наприкінці травня Лукашенко заявив, що його країна більше не перешкоджатиме проїзду мігрантів до ЄС - таким чином офіційний Мінськ відреагував на посилення санкцій західних країн проти Білорусі.

Читайте також:Польські прикордонники затримали двох українців, які допомагали нелегалам перетнути кордон

Реклама Google

Telegram Channel