Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Закса офіційно відмовилася від участі у клубному чемпіонаті світу

Раніше Свідерський нарікав на велику відстань, а також велику різницю у часі та температурі між Бразилією та Новосибірськом.

Фото із сайту volleybolist.ru.

Закса офіційно відмовилася від участі у клубному чемпіонаті світу

Чинний переможець Ліги чемпіонів – польська «Закса» – відмовилася від участі у клубному чемпіонаті світу, який у грудні пройде у Бразилії

Про це інформує volleyball.ua.

«Нам шкода, що після успіху в Лізі чемпіонів ми втрачаємо можливість примножити досягнення на міжнародній арені. Клубний чемпіонат світу – престижний турнір, і, безперечно, запрошення на нього було для нас великою честю. Однак, перед прийняттям остаточного рішення, нам довелося врахувати кілька аспектів. На жаль, дивлячись на поточну епідеміологічну ситуацію у світі, а також на логістичні проблеми, пов'язані з поїздкою до Бразилії, ми змушені відмовитись від участі у турнірі. Здоров'я та безпека команди мають для нас ключове значення. Крім того, у нас насичений календар матчів у польській лізі та Лізі чемпіонів», – заявив президент клубу Себастьян Свідерський.

Турнір у бразильському Бетіні пройде з 8 по 12 грудня.

Турнір у бразильському Бетіні пройде з 8 по 12 грудня.

На 11 грудня у «Закси» заплановано матч чемпіонату Польщі з «Ольштином», а на 14 грудня – гостьова зустріч Ліги чемпіонів із новосибірським «Локомотивом». Раніше Свідерський нарікав на велику відстань, а також велику різницю у часі та температурі між Бразилією та Новосибірськом.

Поки що невідомо, хто замінить «Заксу» на турнірі. Серед підтверджених учасників фіналіст європейської Ліги чемпіонів минулого сезону – італійське «Трентіно», найсильніший клуб Азії іранський «Сірджан», чемпіон Бразилії «Фунвік», а також фіналісти останнього клубного чемпіонату Південної Америки – бразильське «Крузейро» і аргентинський «Сан-Хуан». Чинний переможець змагань італійська «Чивітанова» на турнір не була запрошена.

Спочатку команди зіграють в двох групах, а потім по дві кращі команди вийдуть до півфіналу. Фіналісти розіграють золоті та срібні нагороди. Команди, які програли в 1\2 фіналу – «бронзу».

Читайте також: Понад $100 тисяч. Гармаш розповів про найбільший штраф у кар'єрі

Переможцями турніру в різні роки ставали італійські команди «Трентіно» (2009, 2010, 2011, 2012, 2018) і «Чивітанова» (2019), бразильське «Крузейро» (2013, 2015, 2016), російські клуби «Бєлогор'є» (2014) та «Зеніт-Казань» (2017).

Реклама Google

Telegram Channel