Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Зі свого жита: господиня з Любешівщини пече особливий хліб

Чи багато хто нині місить тісто у дубовій діжі?

Фото pixabay.com.

Зі свого жита: господиня з Любешівщини пече особливий хліб

Випічка називається за назвою села

У Бірках на Любешівщині печуть «бірківський хліб», а готують його на заквасці та у дубових діжках. Нині і досі є господині, які печуть хліб за старовинним рецептом своїх предків, – пише 12 канал.

Господиня Галина Павлюк пектиме унікальний хліб на заквасці. Його тут називають «бірківським», адже здавна його готували саме в цій місцині. Для господині цей хліб найсмачніший. Хоч, каже, молоде покоління, не так полюбляє.

Господиня Галина Павлюк пектиме унікальний хліб на заквасці. Його тут називають «бірківським».

Основна його перевага, зауважує жінка, – натуральність. Усі інгредієнти – власного виробництва. бо ж по-іншому такий хліб просто не вдасться. Основні інгредієнти: житнє борошно і вода.

У готуванні цього хліба є ще одна особливість: класти у форму потрібно стільки, скільки вміститься за раз у руку. Бо докладений відділиться. Далі дають хлібові ще трохи настоятися і відправляють у розігріту піч.

За дві години його змазують водою і дають ще трішки постояти.

По-особливому, кажуть, хліб смакує із салом, місцевим в’яленим м’ясом та українським борщем.

Із закваски, яка лишається від хліба, господиня пече улюблені в її родині польські млинці. Це вже невід’ємна частина приготування знаменитого «бірківського» хліба.

Читайте також:Неймовірно: лучанин засіяв чорнобривцями тисячу кілометрів узбіч волинських доріг (Фото, відео)

Telegram Channel