Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
В Украні обвалилися ціни на картоплю

Що коїться!

Фото agronews.ua

В Украні обвалилися ціни на картоплю

Бульба здешевшала на 20%

Рекордсменом серед споживчих товарів по зміні ціни за останні два тижні стала картопля, яка подешевшала на 20%, і станом на 11 листопада 2021 року коштувала 6,30 грн за кг. Про це повідомляє agronews.ua з посиланням на «Український клуб аграрного бізнесу».

На думку експертів, таке доволі різке зниження вартості даного продукту пов’язане з настанням перших заморозків вночі.

На думку експертів, таке доволі різке зниження вартості даного продукту пов’язане з настанням перших заморозків вночі.

«І виробники картоплі або ж торговці нею, які не мають власних складських приміщень для зберігання картоплі від морозу, ризикують зіпсувати свій товар. Тому і розпочали реалізувати цей овоч по більш низькій ціні, тим паче що врожай картоплі цього року гарний», — вважають в УКАБ.

На відміну від картоплі, всі інші компоненти борщового набору демонструють зростання за останні 2 тижні: капуста — +14% до 6,44 грн/кг, морква — +10% до 8,62 грн за кг, цибуля — +10% до 10,31 грн/кг, буряк — +9% до 9,67 грн за кг. Швидше за все, це початок поступового сезонного зростання цін.

Разом з тим, за останні 2 тижні зниження ціни спостерігається на полицях з рисом. Станом на 11 листопада 2021 року середня ціна на рис становить 33,82 грн за кг, що на 11% менше ціни 2 тижні тому.

«Українці приблизно на 40% забезпечуються рисом за рахунок власного виробництва, і на 60% — за рахунок імпортних поставок. Цього року Україна отримала гарний врожай рису, та й збільшила імпорт даного продукту восени цього року в порівнянні з попереднім, що і дозволило трішки знизити ціну. Однак на подальше зниження ціни не варто розраховувати, так як на світовому ринку спостерігається зростання цін на рис, як і на всі інші групи зернових», — пояснюють експерти.

Читайте також: Волинські фермери розкрили таємний секрет диво-врожаїв картоплі.

Telegram Channel