Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
 На Горохівщині засікли двох чоловіків, які незаконно рибалили, ще один продавав рибу на ринку (Фото)

На продукцію не мав документів.

Фото Волинський рибоохоронний патруль.

На Горохівщині засікли двох чоловіків, які незаконно рибалили, ще один продавав рибу на ринку (Фото)

17 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів зафіксували в період з 15 по 22 листопада держінспектори Волинського рибоохоронного патруля

У результаті складено 10 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), чотири – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (риболовля з використанням заборонених знарядь), один – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів). Оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За цей період на порушників накладено 102 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 8 085 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 7 кг водних біоресурсів. Також вилучено 3 од. заборонених знарядь лову та ще 11 од. – за актами безхазяйного майна», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля.

На ринку у місті Горохів Луцького району викрито громадянина, який здійснював незаконний збут риби карась сріблястий.

Для прикладу, 18 жовтня під час рибоохоронного рейду на водні об’єкти Горохівської територіальної громади викрито два грубі порушення Правил рибальства. Так, двоє чоловіків здійснювали вилов водних біоресурсів сітним знаряддям лову. Завдяки оперативним діям рейдової групи, порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству. Інцидент стався на водному об’єкті, поблизу села Мирків Луцького району Волинської області.

На осіб оформлено два протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 с. 85 КУпАП, заборонене знаряддя вилучено. Матеріали справ направлено до районного суду для притягнення правопорушників до відповідальності.

Того ж дня державні інспектори рибоохорони виявили незаконну реалізацію риби без відповідних дозвільних документів. На ринку у місті Горохів Луцького району викрито громадянина, який здійснював незаконний збут риби карась сріблястий. Продавець не зміг надати документи, що підтверджують законність придбання та походження риби.

 

 

 

 

На викриту особу складено протокол за ст. 88-1 ч. 1 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності.

20 листопада викрито три порушення правил рибальства, а саме перевищення дозволених знарядь на озері у м. Нововолинськ Володимир-Волинського району. На осіб оформлено три протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

До слова, першого листопада на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно-літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2022 року. Крім цього, з 1 грудня 2021 р. встановлюється заборона вилов раків у річках та водоймах Волинської області. Заборона триватиме до 31 березня.

 

Джерело: Волинський рибоохоронний патруль
Telegram Channel