Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Україна та Фінляндія співпрацюватимуть у сфері переробки відходів

Перейматимемо досвід.

Фото Pixabay.

Україна та Фінляндія співпрацюватимуть у сфері переробки відходів

Україна почне співпрацю із Фінляндією для розвитку сфери переробки побутових відходів

Про це повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час зустрічі з послом Фінляндської Республіки в Україні Пяйві Лайне.

Зокрема, у пресцентрі Міністерства розвитку громад та територій відзначили, що у Фінляндії лише 1% відходів потрапляє на сміттєзвалища, переважна ж частина переробляється і тому Україна хоче перейняти досвід країни.

Фінляндія — країна, яка демонструє високі стандарти екологічного поводження з відходами. Практично всі громадяни цієї країни сортують сміття. У результаті 99% побутових відходів переробляється. Цей досвід буде корисним для України. Так, подібний процес вже триває у громадах — у 1725 населених пунктах нашої держави впроваджено роздільне збирання побутових відходів.

«Фінляндія — країна, яка демонструє високі стандарти екологічного поводження з відходами. Практично всі громадяни цієї країни сортують сміття. У результаті 99% побутових відходів переробляється. Цей досвід буде корисним для України. Так, подібний процес вже триває у громадах — у 1725 населених пунктах нашої держави впроваджено роздільне збирання побутових відходів. Але необхідно масштабувати цей напрям та впроваджувати в країні корисні практики міжнародних партнерів», — заявив Чернишов.

Читайте також: Промвиробництво України зросло на 1,4% за місяць.

За даними міністерства, у 2020 році в Україні було перероблено та утилізовано близько 6,3% побутових відходів.

Реклама Google

Telegram Channel