Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Галшку Гулевичівну з волинського шляхетського роду визнано святою

Пропозицію прославлення на підставі численних досліджень подала Волинська єпархія.

Фото Волинська єпархія.

Галшку Гулевичівну з волинського шляхетського роду визнано святою

Канонізацію (прославлення нових угодників Божих) затвердив Священний синод Православної церкви України, засідання якого відбулося в столиці

Зокрема, «надане благословення на місцеве шанування у єпархіях на території історичної Волині та у м. Києві відомої православної діячки XVI–XVII століть, сповідниці православної віри, меценатки, фундаторки Київського Братського Богоявленського монастиря та Київської братської школи Єлизавети Василівни Гулевич, відомої також як Галшка Гулевичівна (+1642)». День пам’яті праведної Єлизавети відзначатиметься щорічно 18 вересня.

Невдовзі напрацьовані матеріали буде надруковано в журналі «Волинський благовісник».

Пропозицію прославлення на підставі численних досліджень подала Волинська єпархія (канцлер протоієрей Микола Цап є членом синодальної комісії з питань канонізації святих). Невдовзі напрацьовані матеріали буде надруковано в журналі «Волинський благовісник».

Приєднано до лику угодників і святителя Йосифа (Нелюбовича-Тукальського), Митрополита Київського, Галицького і всієї Руси (+1675). День шанування – 8 серпня.

Синод також затвердив положення про нагороди в ПЦУ, утворив загальноцерковний паломницький центр, розглянув ряд інших питань.

Читайте також: З Луцької автостанції курсує на пів сотні рейсів менше. Куди важче доїхати​.

Реклама Google

Джерело: Волинська єпархія.
Telegram Channel