Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
За фейкову довідку брали 200 євро: викрили осіб, які підробляли COVID-сертифікати на Волині та Рівненщині

Обшуки здійснювали на території Рівненської та Волинської областей.

Фото ілюстративне.

За фейкову довідку брали 200 євро: викрили осіб, які підробляли COVID-сертифікати на Волині та Рівненщині

За підроблені документи ділки брали від 1500 грн до 200 євро

24 листопада, правоохоронці викрили групу з п'яти осіб, яка діяла на території Рівненської та Волинської областей і займалася підробкою сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу, а також негативних ПЛР-тестів.

Про це повідомляє пресслужба Рівнської обласної прокуратури.

Під час обшуків, проведених  у помешаннях та в автомобілях фігурантів правоохоронці виявили та вилучили 94 вже надруковані підроблені сертифікати про вакцинацію від COVID-19, а також бланки негативних ПЛР-тестів, чорнову бухгалтерію, мокрі печатки медзакладів та лікарів, а також обладнання для друку документів.

Правоохоронці встановлюють осіб, які встигли придбати і скористатися підробкою, адже за такі дії також передбачена кримінальна відповідальність.

Крім того поліцейські виявили ще 100 сертифікатів, які ще не встигли надрукувати. Також правоохоронці вилучили понад 155 тис. грн у різній валюті, отримані за підроблені документи. Як з'ясувалось, ціна одного документа - від 1500 гривень до 200 євро.

Також правоохоронці встановлюють осіб, які встигли придбати і скористатися підробкою, адже за такі дії також передбачена кримінальна відповідальність.

Читайте також: Уряд розширив список ліків, які застосовуватимуть проти COVID-19

Telegram Channel