Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чому в Північній Кореї заборонили чорні плащі (Фото)

У людей відбирають верхній одяг.

Фото Newsroom24.

Чому в Північній Кореї заборонили чорні плащі (Фото)

Влада вважає, люди, які носять шкіряні тренчі, «нешанобливо наслідують» лідера країни

У Північній Кореї заборонили чорні плащі, як шкіряні, так і зі штучних матеріалів. Цей вид верхнього одягу прирівняли до «символу влади» Кім Чен Ина. Тому поліція знімає плащі з людей, які зважилися їх надягати, прямо на вулицях.

Про це повідомляє Radio Free Asia, передає УНІАН.

Фото Reuters.
Фото Reuters.

Шкіряні тренчі стали популярними у 2019 році після того, як лідер країни почав їх носити.

Правоохоронці знімають одяг з громадян прямо на вулицях. Крім цього, верхній одяг конфісковують у продавців.

Спочатку плащі імпортували в Північну Корею з Китаю, їх купували тільки багаті люди, адже вартість тренчів дуже висока. Однак незабаром в самій країні почали виробляти такий верхній одяг зі штучного матеріалу, що істотно позначилося на ціні. В результаті плащі почали носити багато мешканців Північної Кореї. 

Читайте також: Кім Чен Ин прирівняв підлітковий секс до держзради.

У відповідь на це влада країни наказала поліції вилучати плащі у людей. Правоохоронці знімають одяг з громадян прямо на вулицях. Крім цього, верхній одяг конфісковують у продавців.

Читайте такожЗМІ розсекретили таємне захоплення Кім Чен ИнаСитуація ускладнилася після того, як шкіряний чорний плащ надів не тільки Кім Чен Ин. У січні цього року на військовому параді всі високопоставлені чиновники країни з'явилися в аналогічному верхньому одязі. Після цього мода на тренчі зросла ще сильніше.

У чорному шкіряному плащі з'явилася також і сестра Кім Чен Ина, яка може стати наступним правителем Північної Кореї. Через це тренч прирівняли до «символу влади» в країні. Тому поліція влаштувала репресії - тепер гоніння на людей в чорних шкіряних плащах посилилися. 

Громадяни Північної Кореї обурені забороною на тренчі. Вони стверджують, що купили плащі на свої гроші, тому ніхто не має права відбирати у них одяг. Однак поліція вважає, що люди не можуть носити тренчі, бо це нібито «кидає виклик авторитету вищої гідності». 

Шкіряні плащі в Північній Кореї коштують для простих мешканців дуже дорого. Тренч з натуральної шкіри можна купити за 34 долари (близько 900 гривень), а зі штучної - 16 доларів (трохи більше ніж 400 гривень). І це в той час, коли середня зарплата жителя країни у 2021 році еквівалента вартості одного плаща з натуральної шкіри. 

Telegram Channel