Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
До Нового року в Україні з’явиться нова монета (Фото)

Нацбанк анонсував вихід пам’ятної монети.

Фото: pravda.com.

До Нового року в Україні з’явиться нова монета (Фото)

Її в капсулах та в сувенірному пакуванні можна замовити з 25 листопада по 8 грудня

З 9 грудня 2021 року в Україні з'явиться пам'ятна монета «Рік Тигра» номіналом 5 гривень. Про це повідомили в НБУ, передає Парламент.UA.

Монету номіналом 5 гривень виготовлено з нейзильберу, категорія якості карбування - «спеціальний анциркулейтед», маса - 16,5 г, діаметр - 35,0 мм, тираж - 50 000 штук (у тому числі 20 000 у сувенірній упаковці). Гурт монети - рифлений, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що на аверсі монети розміщено: угорі - малий Державний Герб України, праворуч від якого напис півколом «Україна». Своєю чергою на дзеркальному тлі по колу зображені 12 символів східного календаря, у центрі кола - стилізований годинник зі стрілкою, який показує на символ нового року - тигра, під стрілкою - 2022.

 

 На аверсі монети розміщено: угорі - малий Державний Герб України, праворуч від якого напис півколом «Україна».

Також унизу ліворуч напис півколом «5 гривень». А на матовому тлі зображені стилізовані під українську витинанку символи кожної пори року: сніжинка, квітка, ягода, листок. Ліворуч від символу кролика розмістили логотип Банкнотно-монетного двору НБУ.

На реверсі монети зображено стилізований символ східного календаря 2022 року - тигра, якого оточують по колу стилізовані символи, притаманні кожній порі року: сніжинки (угорі праворуч), квітки (унизу праворуч), плоди (унизу ліворуч), гілки (угорі ліворуч), - пояснили в НБУ.

 

 Додали, що монету «Рік Тигра» з нейзильберу в капсулах та в сувенірному пакуванні можна замовити з 25 листопада по 8 грудня.

Читайте також: Скільки готувати грошей на новорічний стіл?

Реклама Google

Telegram Channel