Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
У Камінь-Каширській районній раді звільнять більшість людей

Працівники, котрі залишаться на посадах, виконуватимуть певні обов’язки звільнених.

Фото Газета Полісся

У Камінь-Каширській районній раді звільнять більшість людей

Через нестачу коштів скоротять 9 працівників виконавчого аппарату

Про це пише Газета «Полісся».

Із завершенням процесу формування об’єднаних територіальних громад і утворення укрупнених районів завершився непростий етап адміністративно-територіальної реформи на місцевому рівні. Тепер усі функції і повноваження з організації життя людей зосереджені в ОТГ. Однак разом із тим до внесення відповідних змін у Конституцію України залишилися діяти такі органи влади, як районні ради. А відтак на утримання працівників виконавчих апаратів таких структур потрібні кошти. Якщо на початку поточного року новостворена Камінь-Каширська районна рада укрупненого району скористалася вільними залишками коштів ліквідованих районів, що регламентовано чинним законодавством, використала якісь інші  фінансові крихти, то у наступному, 2022-му, такого резерву уже не буде. 

Така сума, зазначив Віктор Сус, є непосильною для районної ради.

Правда, на наступний рік на утримання управлінського апарату райрад та на комунальні платежі в державному бюджеті передбачено дотації. Як поінформував голова районної ради Віктор Сус, на ці потреби в бюджеті передбачено 1 мільйон 200 тисяч гривень. Цих коштів заледве може вистачити на оплату праці лише семи посадовців. Загалом заробітна плата такої кількості працівників із нарахуваннями становить 1 мільйон 370 тисяч гривень на рік. Різницю суми, сказав Віктор Іванович, сподіваються покрити за рахунок доходів від оренди майна. Якщо ж утримувати апарат у повному скаладі і далі, а це сімнадцятеро штатних одиниць, то на їхнє забезпечення знадобилося б 2 мільйони 100 тисяч гривень. Така сума, зазначив Віктор Сус, є непосильною для районної ради.
Відтак через брак коштів дев’ятеро працівників апарату самоврядного органу залишаться без роботи, зокрема, радники голови, фахівці оргвідділу, кадрового забезпечення, завідувач комунального господарства. Скорочується також посада відповідального у справах захисту прав споживачів. Натомість залишиться голова районної ради, його заступник, керуючий справами виконавчого апарату, бухгалтер та один радник очільника органу влади. Працівники, котрі залишаться на посадах, виконуватимуть певні обов’язки звільнених. Зокрема, секретарка за сумісництвом буде техпрацівницею, а на водія покладуть функції завгоспа адмінбудинку. Для того, аби здійснити виплату розрахункових скороченим працівникам, зазначив Віктор Іванович, усі, хто залишиться на посадах, нині йдуть у неоплачувану відпустку, тобто, як ми звикли говорити, за свій рахунок.

Читайте також: На будівництва школи №13 у Луцьку обіцяють виділити 20 мільйонів​.

До слова, серед джерел власних доходів районної ради на сьогодні залишаються надходження від оренди комунального майна, яке є спільною власністю територіальних громад, податок на прибуток від підприємств, заснованих районною радою, доходи від спеціальних дозволів, які видає РДА, доходи від орендної плати за водні об’єкти та доходи від адміністративних штрафів.
Леся МІНІБАЄВА.

Реклама Google

Telegram Channel