Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ганьбезна ганьба: українці вже закушують горілку польським салом та російськими огірками

Як же ж так?!

Фото agronews.ua

Ганьбезна ганьба: українці вже закушують горілку польським салом та російськими огірками

А свинина до нас здебільшого потрапляє з Данії та Нідерландів

Україна починає все більше імпортувати продукти з інших країн. Цього сезону увагу привернули тепличні овочі, свинина та навіть сир. Про це повідомляє Сегодня, пише agronews.ua.

Ці прості та звичні для українців продукти країна чомусь почала завозити із інших держав. Огірки їдуть до нас із Росії, помідори з Туреччини, сири з європейських країн, а останнім часом навіть свинина та сало.

У чому причина такого зростання імпорту розповів член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Експерт наголосив, що наразі майже усі овочі та фрукти з прилавків – тепличні, а отже, Україна має проблеми саме зі створенням та обслуговуванням парників.

В Україні досить складна ситуація із вирощуванням свиней, оскільки левова частка утримується в домогосподарствах населення.

«Коли ви подивитесь, скільки коштує кіловат-година електричної енергії для побутового споживача або кубометр газу, ви зрозумієте, що вижити за таких умов майже нереально. Тому у нас закривається багато теплиць», – каже Пендзин.

Член Економічного дискусійного клубу розповідає, що в Україні досить складна ситуація із вирощуванням свиней, оскільки левова частка виробляється в домогосподарствах населення.

Додає проблем і африканська чума свиней, яка призводить до падіння поголів’я.

«Зимою, як правило, ця ситуація стає ще гіршою, тому що значно зростає ціна комбікорму і для домогосподарств населення це стає невигідно», – каже експерт.

Цікавим є те, що наразі до України імпортується велика кількість польського сала, а свинина здебільшого іде з Данії та Нідерландів. У цих країнах зовсім по-іншому здійснюється вирощування свиней та обробка м’яса.

Читайте також: Рівнянин розроблятиме нове меню для українських школярів.

Telegram Channel