Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Петро Порошенко: наш обов’язок розповідати про Голодомор, щоб на всіх континентах нарешті усвідомили – це був геноцид українського народу

«Вічна пам’ять жертвам Голодомору. Вічна пам’ять всім, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України».

Фото Європейська солідарність.

Петро Порошенко: наш обов’язок розповідати про Голодомор, щоб на всіх континентах нарешті усвідомили – це був геноцид українського народу

Сьогодні українці у різних куточках світу розділяють скорботу за жертвами Голодомору. Багато трагедій пережив український народ, але страшнішого лиха, як геноцид 1932-1933 років, Україна не знає, – пише на своїй сторінці у Facebook п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко

«Радянський геноцид в Україні – це помста за свободу, помста за незалежність, яку українці вибороли в 1917-1921 роках. Це був не просто штучний голод, а ретельно спланований Сталіном Голодомор. Ба більше – геноцид, за всіма ознаками, як їх визначено в Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року», – наголошує Порошенко.

«Сьогодні Голодомор офіційно визнали геноцидом українського народу 16 держав. І зараз наш обов’язок продовжувати розповідати про цю трагедію. Щоб на всіх континентах нарешті усвідомили, що не визнавати Голодомор – аморально».

«Насильницьке вилучення продовольства, масові репресії, блокада сіл та цілих районів – все це мало знищити в українців прагнення бути вільними», – переконаний п’ятий Президент.

«Сьогодні Голодомор офіційно визнали геноцидом українського народу 16 держав. І зараз наш обов’язок продовжувати розповідати про цю трагедію. Щоб на всіх континентах нарешті усвідомили, що не визнавати Голодомор – аморально», – вважає Порошенко.

Читайте також: Поки є українці, вогники мають світитись…

«Ми не забудемо страшного злочину проти українського народу. Ця рана ніколи не загоїться. Вічна пам’ять жертвам Голодомору. Вічна пам’ять всім, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України», – пише Петро Порошенко.

Telegram Channel