Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Кури і кролики не можуть бігати під вежами замку Любарта»: у Луцьку планують реконструювати історичну частину міста

Туристи отримають доступ до вежі Чорторийських.

Фото baza.zruchno.com.ua.

«Кури і кролики не можуть бігати під вежами замку Любарта»: у Луцьку планують реконструювати історичну частину міста

Міська рада ставить за мету розвивати туристичний потенціал Старого Луцька

У грудні цього року комунальники облаштують підсвітку Собору святих апостолів Петра і Павла. Про це повідомив міський голова Ігор Поліщук, передає «Волиньпост». 

За словами посадовця, вже у 2022-му планують реконструювати вулицю Драгоманова – або всю вулицю, або частину до перехрестя з вулицею Кафедральною. Також є плани щодо відновлення Площі Ринок. Вже замовлена передпроєктна пропозиція.

«Ми маємо деякі зауваження і озвучили їх проєктантам. Наразі вони працюють над їх усуненням, тож попереду – розробка безпосередньо проєкту і оголошення тендеру. Кошти також передбачили на це у бюджеті наступного року», – розповів міський голова.

Не мало б бути приватного житла під самими мурами замку. Звісно, що ті сараї, які біля будинків, не додають естетики і туристичної привабливості нашому місту. Тому необхідно знайти альтернативне житло для цих людей

Також планують відремонтувати вулицю Кафедральну, принаймні від перехрестя з вулицею Данила Галицького до Замкової площі.

«Маємо намір відремонтувати сквер біля входу в підземелля. Наші підземелля насправді унікальні, а територія поруч з ними справляє враження, ніби заходиш в льох в якомусь селі. Тому треба зробити все для того, щоб територія поблизу відповідала такому наповненню», - додав Поліщук.

Більше того, планують зробити сквер Миколи Голованя.

У 2022 році відкриють для відвідувачів вежу Чорторийський. Її реставрація – на завершальному етапі. Залишилося придбання меблів, мультимедійного обладнання, інших деталей.

«Щодо Старого міста, то, крім озвученого, залишиться нам вирішити питання із закинутими земельними ділянками на вулиці Драгоманова, 15, Кафедральній, 13 і Плитниці, 7.

Читайте також: Проїзд в луцьких тролейбусах подорожчає.

Приміщення, розташовані на Замковій площі, продаються, але вартість така, що поки ніхто не наважується купити, тому шукаємо шляхи вирішення цієї проблеми.

Як на мене, у попередні роки архітектори допустили серйозних помилок. Бо не мало б бути приватного житла під самими мурами замку. Звісно, що ті сараї, які біля будинків, не додають естетики і туристичної привабливості нашому місту. Тому необхідно знайти альтернативне житло для цих людей, знайти підприємця, який зможе викупити ці приміщення і збудує щось пристойне, таке, що буде відповідати цій території. Тому що кури і кролики не можуть бігати під вежами замку Любарта», - резюмував Ігор Поліщук.

Реклама Google

Telegram Channel