Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Порошенко розповів, про що говорив із американськими генералами у Галіфаксі

Петро Порошенко.

Фото Європейська солідарність.

Порошенко розповів, про що говорив із американськими генералами у Галіфаксі

У Галіфаксі на Міжнародній безпековій конференції була представлена потужна делегація із США – це були не тільки члени Конгресу США, а й очільники американських збройних сил

Про це в ексклюзивному інтерв´ю для програми The Week на телеканалі Прямий розповів п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він також повідомив, що закликав союзників якомога швидше надати Україні озброєння. 

«Під час зустрічі у Галіфаксі – а там були 8 чотиризіркових генералів, починаючи від командира United States special operations forces  (американський спецназ), United States Air Force, командувача United States Coast Guard (берегової охорони) і завершуючи Національною гвардією. Це було топове вище керівництво збройних сил США. Ми мали можливість детально поспілкуватись з ними. І головна позиція разом з конгресменами і сенаторами: чим допомогти?», – повідомив Порошенко. 

Він зазначив – для того, щоб зупинити Путіна, необхідно різко підняти ціну, яку Путін заплатить за вторгнення в Україну. 

«Я наголошую – це єдиний спосіб зупинити Путіна. На жаль, поки що я вимушений констатувати, що українська влада діє неефективно. Я це кажу не для того, щоб критикувати. Навпаки. Зараз час, коли українське суспільство має перед загрозою вторгнення Путіна об’єднатися. І я готовий весь свій досвід, я готовий всі свої зв’язки терміново задіяти для того, щоб підвищити ціну для Путіна, якщо він нападе», – говорить Порошенко. 

«Ми різко можемо збільшити  обсяг військової допомоги, і це не лише США, а й Великобританія, Франція, інші країни НАТО, які вже заявили про це», – зазначає п’ятий Президент. 

«На сьогоднішній день ми точно маємо отримати із США починаючи від контрбатарейних станцій для підвищення ефективності дій української артилерії, і завершуючи станціями радіоелектронної боротьби. Починаючи від зенітних ракет Patriot – і завершуючи сучасним летальним оборонним озброєнням, якого конче потребують українські Збройні Сили», – перераховує Порошенко. 

«Ми різко можемо збільшити  обсяг військової допомоги, і це не лише США, а й Великобританія, Франція, інші країни НАТО, які вже заявили про це», – зазначає п’ятий Президент. 

«В мене є детальний план, який я представив у Галіфаксі, – що саме Україна потребує. Для того, щоб це зробити у відповідь на численні запити, бо Захід готовий нам допомоги. Захід готовий бути разом з нами», – говорить Порошенко. 

Читайте також: Порошенко — Зеленському: досить ганьбити українську розвідку, це еліта нашої армії​.

«Причому допомогти не так, як деякі вважають, що вони направлять своїх солдат, які мають воювати разом з українцями. Ми воювати можемо самі. Ми створили армію, і я пишаюся цим. Але підвищити ефективність відсічі російській агресії – ми це можемо зробити за дуже короткий термін», – резюмує Петро Порошенко.

Реклама Google

Telegram Channel