Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У місті на Волині почали робити прихисток для жертв насилля

За словами міського голови Віктора Пася, кімната запрацює з наступного року.

Фото Газета Полісся.

У місті на Волині почали робити прихисток для жертв насилля

Аби можна було допомогти потерпілим від домашніх кривдників, у Камені-Каширському задалися метою відкрити кризову кімнату

Про це пише газета «Полісся».

 Задля цього створили денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, підготували пакет документів для отримання державної підтримки. А також паралельно виготовили проєктно-кошторисну документацію на переобладнання приміщення для притулку. 

Її місце розташування не розголошується, щоб постраждалі особи, які в ній проживатимуть, могли почувати себе у безпеці.

Згодом держава виділила на це 537,9 тисячі гривень субвенції. За ці кошти у місті почали переобладнувати відповідне приміщення. Наразі, як інформують у міській раді, вже освоєно понад 421 тис. грн. на створення кімнати притулку для осіб, які шукатимуть прихистку від домашніх тиранів. Решту 116 тисяч мають намір залучити на облаштування денного центру соціально-психологічної допомоги.

Читайте також: Луцькі актори виступлять з виставою у Грузії​.

Як запевняє міський голова Віктор Пась, кошти обов’язково будуть використані до кінця року і вже з початку наступного року кризова кімната почне повноцінно функціонувати.
— Її місце розташування не розголошується, щоб постраждалі особи, які в ній проживатимуть, могли почувати себе у безпеці. Водночас зазначимо, що денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, діятиме за адресою: м.Камінь-Каширський, вул.Шевченка, 10. У центрі працюватиме психолог, який допомагатиме жертвам оговтатися після пережитого, — каже Віктор Іванович.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

Telegram Channel