Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Рівненщина: біля кордону силовики відпрацювали затримання мігрантів з Білорусі (Фото)

Тренувалися зі сподіванням, що загострення ситуації на кордоні нашої області не відбудеться.

Фото Національної поліції.

Рівненщина: біля кордону силовики відпрацювали затримання мігрантів з Білорусі (Фото)

Зібрали там поліцейських, прикордонників, нацгвардійців, військовослужбовців, рятувальників, працівників СБУ, міграційної служби Рівненщини та придані сили з Хмельниччини й Львівщини, уточнили у пресслужбі поліції

На Рівненщині 3 грудня неподалік україно-білоруського кордону відбулися навчання силовиків. Про це повідомили на офіційному сайті Нацполіції області. Підрозділи відпрацьовували алгоритм взаємодії у випадку, якщо нелегальні мігранти перетнуть кордон.

 

 

 

Навчання, у рамках прикордонної спецоперації «Полісся», провели неподалік пункту пропуску «Городище». Кількість сил й засобів не вказують.

«Щоб відпрацювати алгоритм взаємодії, працювали за умовним сценарієм: від оперативного чергового прикордонного загону надійшла інформація, що за 10 кілометрів від пункту пропуску «Городище» до державного кордону рухається близько сотні мігрантів, які хочуть незаконно його перетнути», – йдеться у повідомленні.

Від оперативного чергового прикордонного загону начебто надійшла інформація, що за 10 кілометрів від пункту пропуску «Городище» до державного кордону рухається близько сотні мігрантів, які хочуть незаконно його перетнути», – йдеться у повідомленні.

За наказом начальника Нацполіції області Олексія Камишанського по тривозі підняли поліцейських північних районів, розгорнули регіональний координаційний штаб. У «Городище» терміново направили додаткові сили, серед яких – Нацгвардія та прикордонники, перемовники із Нацполіції.

 

 

 

Під час навчань силовики стримали групу нелегалів. Найбільш активні намагалися зруйнувати загородження і штурмували рубіж. Сили груп стримування не допустили прориву біженців.

 
 

 Силовики зупинили мігрантів, а найактивніших затримали й доставили у фільтраційні пункти. Там перевірку продовжили працівники міграційної служби.

 

 

 

 

 

«Сьогодні вкотре продемонстрували, що всі підрозділи системи МВС в області готові до захисту кордону і спрацювали, як єдина команда. Вдячний своїм підлеглим, колегам з інших територіальних підрозділів і відомчих служб за співпрацю й ефективну взаємодію. Сподіваємося, що загострення ситуації на кордоні нашої області не відбудеться», — цитує пресслужба Олексія Камишанського.

Що відомо

На Рівненщині 19 листопада представники поліції та інших силових підрозділів провели спільні навчання у прикордонних з Білоруссю територіях. Тоді також відпрацьовували можливий прорив мігрантів через кордон та їх затримання.

Ситуація на білорусько-польському кордоні загострилась удень 16 листопада. За повідомленнями польської сторони, мігранти застосували проти прикордонників світлошумові гранати та жбурляли у них каміння. Після того, як правоохоронці Польщі відбили атаку, частина мігрантів вирішила повернутися до раніше залишеного табору. Про це повідомляє Gazeta Wyborcza.

Читайте також:В РНБО прокоментували знімки військ РФ біля кордону

Реклама Google

Telegram Channel