Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Володимирі посадовці обговорювали майбутні статуси місцевої та нововолинської лікарень

Ігор Пальонка запропонував створити комісію, яка оцінить обидві лікарні та винесе рішення, яка з них має набути вищого статусу.

Фото volodymyrrada.gov.ua.

У Володимирі посадовці обговорювали майбутні статуси місцевої та нововолинської лікарень

Під час наради були обговорені довгострокові перспективи двох найбільших медичних закладів району – Володимир-Волинського ТМО і Нововолинської міської лікарні

Міський голова Ігор Пальонка узяв участь у нараді з приводу перспектив роботи медичних закладів району. Нарада відбулась 3 грудня у Володимир-Волинській райдержадміністрації за участю заступниці голови ОДА Людмили Тимощук, заступниці начальника управління-начальниці відділу медичних кадрів та майнових питань управління охорони здоров’я Волинської ОДА Тетяни Трач, голови РДА Юрія Лобача, Нововолинського міського голови Бориса Карпуса та гендиректорів ТМО і Нововолинської міської лікарні Тетяни Ващук і Олега Шипелика. Про це йдеться на сайті Володимир-Волинської міськради.

Відповідно до медичної реформи з 2023 року лікарні ділитимуться на звичайні та кластерні, зазначила на початку наради заступниця голови Волинської обласної державної адміністрації Людмила Тимощук. 

«Ми будемо відстоювати перед міністерством охорони здоров’я позицію, що обидві лікарні – і Володимир-Волинська і Нововолинська, заслуговують стати кластерними», – зазначила Людмила Тимощук, але й зауважила, що гарантувати рішення МОЗу на користь відразу двох закладів у районі облдержадміністрація не може.

«Ми будемо відстоювати перед міністерством охорони здоров’я позицію, що обидві лікарні – і Володимир-Волинська і Нововолинська, заслуговують стати кластерними, особливо з огляду на те, що у області до цього часу сім медзакладів мають статус опорних, тож хабів має бути більше, ніж три», – зазначила Людмила Тимощук, але й зауважила, що гарантувати рішення МОЗу на користь відразу двох закладів у районі облдержадміністрація не може.

Присутня на нараді  заступниця начальника управління-начальниця відділу медичних кадрів та майнових питань управління охорони здоров’я Волинської ОДА Тетяна Трач ознайомила учасників наради із вимогами, що їх міністерство ставить до лікарень кластерного і звичайного типу та порадила обом керівникам розвивати такі напрямки, як педіатрія, в том числі, дитяча хірургія, травматологія, інфекційна терапія. А ще обласні посадовиці слушно зауважили, що об’єднання двох лікарень на основі створення спільного кадрового ресурсу, який зможе надавати послуги на базі лікарняних відділень у обох містах принесло б користь усім, а насамперед, пацієнтам.

Свої позиції висловили і міські голови. Зокрема, Ігор Пальонка категорично проти, щоб знову Володимир-Волинську лікарню держава оминула увагою, як це було кілька років тому, коли їй не присвоїли статус опорної. «Ми втратили через це можливість отримати безкоштовне УЗД-обладнання, комп’ютерний томограф та реконструкцію приймального відділення. Всі ці потреби перекрили з місцевого бюджету. У нас є досягнення, що свідчать про видиме покращення умов у ТМО. Тим більше, саме наше місто є центром району. Тому пропоную створити комісію, яка оцінить обидві лікарні та винесе рішення, яка з них має набути вищого статусу», – резюмував Володимир-Волинський міський голова.

Читайте також:Чи збереже свій статус Ковельський медичний коледж?

Реклама Google

Telegram Channel