Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Розповіли, чому Волинь досі в червоній зоні

Найбільше хворіють жителі Луцького району.

Фото ілюстративне.

Розповіли, чому Волинь досі в червоній зоні

Краяни продовжують хворіти

На Волині продовжує діяти червона зона епідемічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби, адже в області досі реєструють велику кількість нових випадків захворювання. Найбільше – в Луцькому районі.

Про це під час брифінгу в облдержадміністрації повідомила заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук, інформує ІА Волинські новини.

 – На жаль, Волинь залишається в червоній зоні, адже в нас є перевищення деяких показників і рівень захворюваності є досить високим. За минулу добу зареєстровано 397 нових випадків захворювання та 14 летальних випадків, – сказала вона. – Ми бачимо деяку стабілізацію кількості захворілих, але показники надто високі й перевищують середні в країні. На сьогодні рівень захворюваності в області становить 637 на 100 тисяч населення (середній у країні – 413 на 100 тисяч населення). Особлива занепокоєність є щодо Луцького району, особливо щодо Луцької ТГ. Там понад 1000 захворювань на 100 тисяч населення. Це надто високий показник.

На сьогодні на стаціонарному лікуванні перебувають 1039 людей: 893 – із підтвердженим діагнозом, 146 – із підозрою. 34 пацієнти перебувають на ШВЛ.

Людмила Тимощук закликала волинян дотримуватися карантинних обмежень: носити маски, дотримуватися дистанції, мити руки та не відвідувати місць масового скупчення людей.

Учора в стаціонар поступили 109 пацієнтів, виписалися 132 особи. На сьогодні на стаціонарному лікуванні перебувають 1039 людей: 893 – із підтвердженим діагнозом, 146 – із підозрою. 34 пацієнти перебувають на ШВЛ.

Завідувачка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Ірина Єнжиєвська додала, що станом на 7 грудня в області спостерігається перевищення базових індикаторів, за якими визначають рівень епідемічної небезпеки.

«Це коефіцієнт виявлення нових випадків інфікування, який становить 26% проти 20% базового. Також високим залишається рівень госпіталізації та відсоток завантаженості ліжок із киснем. За останній тиждень у нас зареєстровано 3370 випадків коронавірусної хвороби. Ми маємо 10 300 активних випадків хвороби. Інтенсивний показник у нас становить 1000 на 100 тисяч населення, в середньому в країні він нижчий і становить 890 на 100 тисяч населення. Летальність в області зберігається на рівні 2,1%, за останній тиждень померли 75 людей», – зазначила вона.

Як розповіла, за останню добу померли 14 осіб віком від 47 до 85 років. Усі мали супутні хронічні захворювання та не були щеплені.

Щодня кількість нових випадків хвороби коливається в межах 400-500.

«Саме такі цифри ми спостерігали на піку попередньої весняної хвилі захворюваності. 90-95% захворілих становлять невакциновані особи», – сказала Ірина Єнжиєвська. Високі показники захворюваності зберігаються і серед дітей. Минулого тижня на коронавірус захворіли 340 дітей (10% від загальної кількості хворих), учора – 43 дитини. Найменшому хворому лише вісім днів.

Читайте також: Сусіди Волині виходять з «червоної» зони

Telegram Channel