Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Сусіди Волині виходять з «червоної» зони

«Червоний» рівень скасували, зокрема, у Львівській та Рівненській областях.

Фото УНІАН.

Сусіди Волині виходять з «червоної» зони

З 7 грудня «червоний» рівень епідемічної небезпеки у зв'язку з COVID-19 скасовується у 8 областях України та в місті Києві

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчинов за результатами позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, інформує УНІАН.

Скасувати з 00 години 00 хвилин 07 грудня 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та міста Києва.

«За результатами Державна комісія вирішила скасувати з 00 години 00 хвилин 07 грудня 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та міста Києва», - йдеться в повідомленні.

Немчинов нагадав, що з 6 грудня в Україна почали діяти нові правила карантину, ухвалені урядом минулого тижня.

Читайте також: Сьогодні посилили правила адаптивного карантину. Що змінилося.

«Зачеплять вони, в першу чергу, невакцинованих українців. Тепер відвідувати громадські заклади на «жовтому» рівні епіднебезпеки зможуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ – «жовтий» COVID-сертифікат чи довідку 063/о», - зазначив він.

 

 Для обслуговування відвідувачів і клієнтів працівникам ресторанів, готелів і спортзалів доведеться мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас для відвідування громадських місць можна буде використовувати й негативний тест, що діє 72 години, або альтернативний документ - COVID-сертифікат про одужання.

«Таким чином, на «жовтому» рівні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного з перелічених документів», - підсумував представник уряду.

Реклама Google

Telegram Channel