Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Медики мають отримувати не одноразові премії, а гідну заробітну плату, – Марина Порошенко

У грудні медпрацівники Києва отримають матеріальне заохочення.

Фото Facebook.

Медики мають отримувати не одноразові премії, а гідну заробітну плату, – Марина Порошенко

У грудні медичні працівники столиці отримають матеріальне заохочення: лікарі – по 10 тисяч гривень, середній медичний персонал – по 8 тисяч гривень, молодший медперсонал – по 6 тисяч гривень. Відповідне рішення ухвалила на сесії у вівторок Київська міська рада

Однак, на переконання лідерки «Європейської Солідарності» в столиці Марини Порошенко, медики заслуговують не просто одноразових доплат, а достойної оплати праці.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Європейської Солідарності.

Єдиний, хто може і повинен захистити наших медичних працівників – це місцева влада.

«Рішення про матеріальну допомогу медичним працівникам не повинно бути одноразовою акцією і стосуватися лише грудня цього року. Воно повинно бути запроваджено на постійній основі. Столичні медики повинні отримувати такі доплати щомісяця протягом року. І ми напрлягаємо на тому, щоб у бюджеті наступного року була закладена така можливість», - підкреслила Марина Порошенко.

Голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики Київради наголошує – сьогодні ценральну владу мало цікавить добробут і забезпечення медичного персоналу. Тому органам місцевого самоврядування доводиться самотужки вирішувати питання гідної оплати праці медпрацівників.

«Вважаємо, що в часи пандемії, на фоні постійних порожніх обіцянок центральної влади, спершу про виплату 300% ковідних надбавок, які так і не стали реальністю, потім про збільшення заробітних плат для медиків, яке може призвести до скорочення великої кількості медичних працівників, – єдиний, хто може і повинен захистити наших медичних працівників – це місцева влада», - зазначила Марина Порошенко.

Читайте також: Ми ніколи не здамося: Порошенко нагадав слова Черчилля і застеріг Путіна від нападу на Україну.

Telegram Channel