Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Не пускає через коронавірус: в Луцьку суд оштрафував матір, п'ятеро дітей якої не ходять у школу. Що розповідають вчителі

До батьківських обов'язків входить забезпечувати дитині можливість вчитися.

Фото з сайту школи №13.

Не пускає через коронавірус: в Луцьку суд оштрафував матір, п'ятеро дітей якої не ходять у школу. Що розповідають вчителі

Учні, представники одїнієї сім'ї, систематично не відвідують уроки, не вчилися і під час дистанційної форми. Суддя вирішила покарати батьків штрафом

У Луцьку суд призначив 1700 гривень штрафу жінці, п'ятеро дітей якої не ходять у школу. Згідно постанови Луцького міськрайонного суду від 3 грудня, троє дітей обвинуваченої не відвідували школу від початку вересня до середини жовтня, інформує видання zaxid.net.

Як розповіла «Газеті Волинь» директорка школи №13 Людмила Лавренюк, йдеться про сім’ю ромської національності. 

«У нас навчаються двоє дітей у 1-му класі, одна - в 2-му, а також двоє у 6, 7-их класах. Розмовляли з батьками про невідвідуваність і класні керівники, і представники відповідних служб, до яких ми писали звернення... Мама не вміє читати й писати: мусили їй зачитувати документ для ознайомлення. Жінка розказує, що боїться, що її діти можуть захворіти коронавірусом під час навчання. І минулого навчального року була така ж ситуація», – пояснила пані Людмила. 

«У нас навчаються двоє дітей у 1-му класі, одна - в 2-му, а також двоє у 6, 7-их класах. Розмовляли з батьками про невідвідуваність і класні керівники, і представники відповідних служб, до яких ми писали листи-звернення... Мама не вміє читати й писати», – пояснила пані Людмила.

Вчителька пані Алла, яка навчає одну з дівчаток у 2-му класі, розповіла, що її учениці у вересні виповнилося 10 років:

– У такому віці діти зазвичай вчаться в 3 або четвертому класі. А вона дівчинка висока. Виділяється. Можливо, ніяково себе почуває. А мама пояснює регулярну відсутність дитини на уроках то тим, що нема одягу, в якому до школи ходити, то хворобами. Становище матеріальне у сім’ї складне... На дистанційному навчанні я надсилала їм усі завдання, але зворотньої реакції не було.

На дистанційному навчанні вчителька однієї з учениць цієї сім’ї надсилала усі завдання, але зворотньої реакції не було.

У школі намагались поговорити з матір'ю, але вона не відповідала на дзвінки, а батьківські збори ігнорувала. У листопаді жінка надала пояснення щодо відсутності дітей: вона пояснила, що свідомо не пускає їх на уроки «через поширення коронавірусної інфекції».

Жінку раніше вже притягувалася до відповідальності за аналогічне порушення у липні цього року, оскільки її діти пропустили 70% занять у минулому навчальному році. Тоді її визнали винною у невиконанні батьківських обов'язків та призначили їй 850 гривень штрафу. Однак в новому навчальному році діти далі не ходили до школи.

На засідання суду жінка не прийшла, тож суд розглядав справу без її присутності.

Суддя визнала маму винною та призначила їй на цей раз 1700 гривень штрафу. Також вона повинна заплатити 454 гривень судового збору.

Читайте також:Жінка, яка задушила 2-річного сина і спробувала вчинити самогубство, пояснила свій вчинок

Реклама Google

Telegram Channel