Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Сьогодні волинському «соловейку» линуть вітання навіть із святої землі

Олександр Каліщук став знаменитим ще пів століття тому, написавши пісню "Волиняночка".

Фото Алли Лісової.

Сьогодні волинському «соловейку» линуть вітання навіть із святої землі

90-річчя від дня народження відзначає сьогодні Олександр Пилипович Каліщук - композитор, поет- пісняр, збирач фольклору, диригент, громадський діяч, член Спілки політв'язнів і репресованих України, член Національної ліги композиторів України, заслужений працівник культури України, почесний громадянин міста Нововолинська та Волині.

 Ця людина – легенда, попри свій поважний вік, сповнена творчої енергії, невичерпного оптимізму, натхнення і великої любові до України і людей.

«Якою б доля не була – життя прекрасне!» - ці  рядки з пісні Олександра Каліщука, як і багато інших, давно вже стали крилатим висловом.  Він – автор кількох поетичних збірок – «Дзвонять в церкві дзвони», «Ще не вмерла Україна» та  «Безцінний скарб», продовження якої побачить світ з нагоди ювілею маестро. Він також багато працює в тандемі з іншими поетами, створюючи прекрасні пісні, які, як і свого часу його «Волиняночка», стають популярними й перетворюються у народні.

Попри всі негаразди, Олександр Пилипович й досі у строю – його можна зустріти на багатьох творчих заходах, які відбуваються у Нововолинську й у Володимир – Волинському районі. А ще він - нерозлучний із своїм двоколісним другом і, незважаючи на погодні умови, накручує кілометри в шахтарському місті та його околицях.

Ми долучаємося до усіх щирих зичень, шановний Олександре Пилиповичу! З роси і води Вам!  І нагадуємо, що в найближчу неділю, 12 грудня, о 16.00 у міському палаці культури шахтарського міста  відбудеться  творчий вечір з нагоди 90 – річчя Олександра Пилиповича Каліщука.

Напередодні 9 грудня і сьогодні волинському соловейку звідусіль летять сердечні вітання і зичення. Галина Смірнова Сергійчук, яка тривалий час проживала в Нововолинську, очолювала Товариство політв’язнів і репресованих, а нині мешкає у Болгарії, від імені української діаспори міста Варна написала, що вони з душевним трепетом слухають відеозаписи його прекрасних пісень у авторському виконані,  і дякує Олександру Каліщуку за високопатріотичну творчість і громадську діяльність.

А  наша землячка, уродженка селища Благодатне, а тепер – член правління Всеізраїльського об»єднаня вихідців з України, член спілки письменників Ізраїлю, автор 14 поетичних збірок Валентина Чайковська надіслала теж надзвичайно зворушливі рядки на адресу ювіляра. Вона пише: «Ваш достойний життєвий шлях бачиться мені як дивовижна планета з милозвучним ім’ям «Волинь». Здоров’я вам, цікавих проектів, нових творчих досягнень та рясних Божих благословень під мирним небом нашої неньки – України!»

Ми долучаємося до усіх щирих зичень, шановний Олександре Пилиповичу! З роси і води Вам!  І нагадуємо, що в найближчу неділю, 12 грудня, о 16.00 у міському палаці культури шахтарського міста  відбудеться  творчий вечір з нагоди 90-річчя Олександра Пилиповича Каліщука.

Читайте також: У Володимирі-Волинському зареєстрували світовий «яєчний» рекорд

Реклама Google

Telegram Channel