Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Зеленський та Байден розмовляли півтори години

«Байден дуже чітко сказав, що рішення щодо вступу в НАТО – це лише рішення українського народу».

Фото УП.

Зеленський та Байден розмовляли півтори години

Президенти України Володимир Зеленський та США Джо Байден завершили телефонні перемовини, які тривали півтори години

Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак в ефірі «Право на владу», пише УП.

«Це вже стало традицією, що розмови президентів США та України відбуваються в дуже відвертій та дуже прямій атмосфері. Розмова тривала практично 1,5 години. Президенти почали з найважливішого – Байден розповів Зеленському про його саміт з президентом Росії Путіним. Я хотів би розповісти про тези, які, я думаю, усім дуже цікаві. Ну, по-перше, Байден дуже відверто сказав Путіну і попередив про всі наслідки, якщо у Кремлі ухвалять рішення щодо ескалації біля українських кордонів та вторгнення на територію України.

Байден сказав дуже чітко – разом із партнерами готові до безпрецедентних санкцій.

Байден сказав дуже чітко – разом із партнерами готові до безпрецедентних санкцій. По-друге, Байден дуже чітко сказав, що рішення щодо вступу в НАТО – це лише рішення українського народу, це суверенна незалежна держава, і що він це питання не готовий був обговорювати. Це залежить від України та від членів НАТО. Байден повторив Путіну, що будь-які перемовини та рішення, які стосуються України, не можуть бути без України. Наш президент піднімав питання й «Північного потоку-2», й попереджень, які ми отримували від наших колег з США, Британії та інших, які стосувалися не лише ескалації на наших кордонах, а й внутрішньої дестабілізації» , - сказав Єрмак.

Реклама Google

Читайте також: Не довіряйте Путіну і не йдіть з ним на компроміси – Порошенко на конференції Ради закордонних справ США​.

Telegram Channel