Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Перший молитовний сніданок у Нововолинську: помолилися за Україну  та зібрали кошти для порятунку дітей

Учасників було чимало.

Фото: volyn.com.ua.

Перший молитовний сніданок у Нововолинську: помолилися за Україну  та зібрали кошти для порятунку дітей

Морозно-сніжна груднева погода сприяла знаковій події – першому молитовному сніданку у шахтарському місті, організованому з ініціативи міської влади. У прекрасно офомленому фойє центру дитячо – юнацької творчості зібралися духовенство, керівники підприємств і бізнесових структур, депутати міської, районної та обласної рад.

    Загальна молитва «Отче наш» налаштувала всіх присутніх на духовну й разом з тим патріотично  - піднесену хвилю. Ведучі – начальник відділу культури Марія Душук та депутата Луцької міської ради Роман Кравчук -  оголосили мету заходу: зібрати кошти на придбання діагностичного обладнання у дитяче відділення КНП «Нововолинська центральна міська лікарня», зокрема, для лікування діток із вадами слуху.

   Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, Нововолинський міський голова Борис Карпус зазначили, що у нинішній непростий час молитва, яка об’єднує, надихає, стає безцінним дороговказом. Вони подякували всім, хто прийшов долучитися до спільної молитви й підтримати благодійну ініціативу.

   Духовний гімн України «Боже великий, єдиний», який велично прозвучав на завершення молитовного сніданку, вселив надію, віру в те, що в єдності ми здатні перебороти всі біди й труднощі, відстояти ідеали, за які віками боролися наші предки.

  Представники усіх церков, які діють на теренах Нововолинська і області, виголошуючи вдячні слова Господу, говорили про те, що Україна потребує єднання, молитовного захисту і Божого благословення. На власних прикладах  розповіли зворушливі історії про те, як вони виховують своїм і прийомних дітей. Просили в Бога захисту тих, хто стоїть в обороні нашої держави на східних теренах, хто трудиться на благо Нововолинська і краю. І вкотре нагадували, що життя потрібно прожити так, щоб залишити після себе добрий слід. А Бог воздасть сторицею усім, хто проявить щедроти великого серця, підтримає нужденних і хворих.

   На ці дві години молитовний сніданок об’єднав єдиною невидимою позитивною аурою усіх, хто долучився до цього насправді духовного дійства. Позитивних емоцій додавали проникливо – ліричні піснеспіви вихованців Нововолинської школи мистецтв. Духовний гімн України «Боже великий, єдиний», який велично прозвучав на завершення молитовного сніданку, вселив надію, віру в те, що в єдності ми здатні перебороти всі біди й труднощі, відстояти ідеали, за які віками боролися наші предки.

Читати також:  У молитовному сніданку на Волині взяли участь 190 гостей.

Реклама Google

Telegram Channel