Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Невдала серія «Слуги народу»: Богдан розповів, що Зеленський перетворив управління державою на кінопроцес

Андрій Богдан.

Фото ВЗ.

Невдала серія «Слуги народу»: Богдан розповів, що Зеленський перетворив управління державою на кінопроцес

Все уявлення Зеленського про політику - це зйомки фільму «Слуга народу» про життя президента

Про це в інтерв’ю Дмитру Гордону сказав колишній керівник Офісу президента Андрій Богдан. Він також заявив, що кадрова політика та управління державою Зеленського базується на законах кіновиробництва, пише ВЗ.

«У нас взагалі велика проблема у державі. Володимир Олександрович не вийшов з фільму «Слуга народу». Він далі грає цю роль. Купа людей говорять про те, що він постійно бреше. То він не бреше – він грає! Для нього задача – сподобатись. От він вийшов, щось сказав, камера зняла, софіти вимкнули – все. Його далі це не цікавить. Картинка красива? Красива. Людям сподобалось? Сподобалось. Поплескали? Поплескали», - говорить Богдан.

«Йому набридло керувати літаком, він вийшов в салон, забрав мікрофон у стюардеси і анекдоти розповідає».

«Все! Він свою справу зробив. А те, що ми називаємо «бреше» - це сюжетні повороти. Володимир Олександрович казав: фільм буде касовим, якщо він цікавий з першої хвилини і до останньої. Мають бути казкові повороти. От для фільму це класно. А для життя – ні! Але в нього не було іншого життя. Він ніколи не працював на державній службі, на якихось великих підприємствах. Він не знає – і велика трагедія, він так і не навчився. Він деградує в цьому плані», - вважає Богдан.

Ексглава Офісу Зеленського зазначив, що президент звільняє держчиновників тому, що вони «недостатньо гучно аплодують» і тому, що це подобається людям. Богдан порівняв кадрову політику Зеленського із кастингом і зазначив, що звільненим членам команди нічого не пояснюють, бо ніхто не пояснює актору, чому він не підійшов.

«Ми покладаєм квіти - і когось звільняємо. От у нас дві стадії роботи. У нас змінилося міністрів як за 20 років попередньої влади. Сьомий губернатор Сумської області! Людям подобається, коли цих «чинуш» виганяють. Володимир Олександрович робить те, що людям подобається. Він весь час сидить і когось виганяє. І найголовніше – не тому, що ця людина щось погане робить або неправильне. Або краде, або у чомусь винен. А він недостатньо гучно аплодує. Треба активніше», - говорить Богдан.

«У статусі президента Зеленського цікавлять тільки аплодисменти. Ти бачив виступ у Верховній Раді? Це ж Північна Корея! Мені здавалось, що того, хто буде менше всіх аплодувати, не так гучно, як інші, його мають розстріляти…», - іронізує колишній посадовець.

«Кожен міністр намагається нічого не робити, тому що це єдиний спосіб вижити. Не виділятися. А якщо ти підпишеш якийсь папірець – ніхто не буде оцінювати, правильно ти підписав, неправильно. Подзвонить якась тьотя Маша, яка з Володимиром Олександровичем на концерті виступала, і скаже – а я проти. І все. І міністра звільнили. Не треба нічого підписувати, треба кудись це перекидати», - пояснює Богдан причини кризи в державі.

Андрій Богдан також образно порівняв Зеленського із пілотом літака: «Йому набридло керувати літаком, він вийшов в салон, забрав мікрофон у стюардеси і анекдоти розповідає».

«Це розвал, невдала серія «Слуги народу». Треба йти, але вже не можна», - резюмує Андрій Богдан.

Реклама Google

Читайте також: Волинянин Ігор Палиця впливовіший в Україні за Коломойського, Порошенка і Тимошенко.

Telegram Channel