Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Шефір дивно оформлений першим помічником президента – не прийняв присягу, не здає декларацію і може зустрічатись з олігархами

Шефір разом із Зеленським був співвласником компанії «95 квартал».

Фото УНІАН.

Шефір дивно оформлений першим помічником президента – не прийняв присягу, не здає декларацію і може зустрічатись з олігархами

Сергій Шефір працює першим помічником президента України на громадських засадах без оформлення трудових відносин із Офісом Президента

Про це йдеться у публікації та Telegram-каналі Українських Новин з посиланням на відповідь ОП на запит агентства.

«У трудових відносинах з Офісом президента України С.Шефір не перебуває, посадові обов'язки виконує на громадських засадах», - йдеться у документі.

Відповідно до Положення про Офіс президента, затвердженого указом президента №436 від 25 червня 2019 року, перший помічник президента координує роботу Кабінету Президента та бере участь у здійсненні стратегічного планування та оперативного забезпечення поточної діяльності Президента, взаємодії з державними органами, підприємствами та організаціями, розробленні та погодженні поточного та перспективного графіка президента, а також у візуванні документів, що подаються на розгляд президенту.

Незважаючи на те, що Шефір виконує обов'язки першого помічника без офіційного оформлення трудових відносин, ця посада не є вакантною.

При цьому згідно з відповіддю ОП, присягу державного службовця Шефір не приймав, оскільки не є таким. Також ОП відповідає, що, незважаючи на те, що Шефір виконує обов'язки першого помічника без офіційного оформлення трудових відносин, ця посада не є вакантною.

Як повідомлялося, Зеленський призначив Шефіра своїм першим помічником 21 травня 2019 року.

Шефір разом із Зеленським був співвласником компанії «95 квартал». При цьому сам Шефір в інтерв'ю журналістам визнавав, що після призначення продовжив працювати з «95 кварталом». «Бо останні дні я працюю над зйомками студії «Квартал 95». Жодних справ, які б викликали агресію, я не вів», - сказав Шефір після замаху на себе у вересні 2021 року.

Читайте також: Невдала серія «Слуги народу»: Богдан розповів, що Зеленський перетворив управління державою на кінопроцес​.

Telegram Channel