Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Що приготувати з квашеної капусти?

Смачного!

Фото із сайту vkuhne.ru.

Що приготувати з квашеної капусти?

Ця домашня заготовка за популярністю може поступитися хіба що огіркам чи помідорам, та й то не факт. Але от у плані кулінарної універсальності їй навряд чи знайдеться рівня, адже квашену капусту можна не тільки їсти як закуску, а й приготувати з неї безліч страв

Капусняк із грибами

Інгредієнти: 50 г сала, 1 цибулина, 200 г печериць, 500 г квашеної капусти, 3 середні картоплини, 2 ст. л. олії, 3 горошини духмяного перцю, 2 лаврові листки, 1 ч. л. суміші пряних трав, 1 ч. л. солі, 1 зубчик часнику.

Приготування. Почистити картоплю, порізати її невеликими кубиками і вкинути в каструлю з киплячою водою (2 л). Додати лаврові листки та духмяний перець горошком. Варити на середньому вогні. Тим часом розігріти пательню і всипати в неї сало, попередньо зрізавши з нього шкірку і покраявши його тонкими смужками. Смажити 2 хвилини на невеликому вогні, тоді додати цибулю, нарізану дрібними кубиками і слайси часнику. Коли цибуля стане прозорою, всипати порізані печериці і тушкувати ще 3–4 хвилини на середньому вогні. Потому додати до засмажки квашену капусту й готувати все разом іще 4–5 хвилин, наприкінці приправити улюбленими сухими пряними травами. Засмажку перекласти в каструлю зі звареною картоплею, за потреби досолити і прокип’ятити 5 хвилин. Готову страву залишити, щоб настоялась 10–15 хвилин і подавати, притрусивши зеленню та присмачивши сметаною.

Пряна капуста з ковбасками

Інгредієнти: 2 цибулини, 2 ст. л. смальцю або 3 ст. л. олії, 400 г свіжої капусти, 1 велике зелене яблуко, 300 г квашеної капусти, 150 мл яблучного соку, 6 сирих ковбасок, сіль до смаку; 1 ч. л. зерен коріандру, 1 ч. л. зернят тмину, 0,5 ч. л. чорного перцю горошком, 2 горошини духмяного перцю.

Приготування. Духовку розігріти до 180°С. У глибокій сковорідці розігріти смалець, всипати нарізану півкільцями цибулю. Посолити і тушкувати до м’якості. Додати нашатковану капусту, час від часу помішувати, а коли зм’якне, всипати покраяне пластинками яблуко, перемішати й тушкувати все разом 3–4 хвилини. Додати квашену капусту, влити яблучний сік. Тушкувати, помішуючи, ще 3–4 хвилини. Спеції підрум’янити на сухій сковорідці, розтерти в ступці або в млинку і всипати до капусти, добре перемішати й протушкувати все разом. Зняти з вогню. Перекласти капусту у жаротривку форму. Ковбаски понадрізати в кількох місцях упоперек і викласти на капусту, трохи вдавлюючи їх всередину. Змастити поверхню ковбасок смальцем або олією і запікати у розігрітій духовці 25–30 хвилин. Ковбаски мають добре підрум’янитись, а капуста стати м’якою. Подавати страву гарячою.

Бігос

Інгредієнти: капуста квашена, свіжа капуста, нежирна свинина, грудинка копчена, бекон, ковбаса, розсіл з капусти, морква, цибуля, спеції, м’ясний бульйон, олія.

Приготування. Нарізати свіжу капусту, поставити її тушкувати, додавши натерту на грубу тертку моркву й пасеровану цибулю. Всі види м’яса нарізати невеликими шматочками й обсмажити. Покласти до м’ясних продуктів промиту квашену капусту, влити бульйон і трохи розсолу, додати свіжу тушковану капусту, приправити, перемішати, протушкувати все разом 5 хвилин. Можна використовувати для приготування бігосу тільки один чи два види м’яса — все одно буде смачно!

Салат із печерицями

Інгредієнти: 300 г квашеної капусти, 100 г свіжих печериць, 4 картоплини, 1–2 цибулини, 2–3 ст. л. олії, зелень, цукор, сіль.

Приготування. Закип’ятити воду, всипати сіль, спеції та шампіньйони, проварити 3–5 хвилин, остудити. Зварити картоплю «в мундирі», очистити. Бульбу, гриби та цибулю нарізати невеликими кубиками. Змішати підготовлені продукти, додати капусту, приправити сіллю та цукром, заправити олією. Вимішати, викласти салат в салатник і посипати дрібно посіченою зеленню.

Салат «Баварський»

Інгредієнти: 500 г квашеної капусти, 125 г грудинки, 120 мл м’ясного бульйону, 4 гілочки чебрецю, 2 цибулини, 2 лаврові листки, 1 ст. л. посіченої петрушки, кмин мелений, чорний перець, цукор і сіль — до смаку.

Приготування. Капусту дрібно посікти, залити киплячим бульйоном, додати чебрець і лаврові листки, накрити кришкою і тушкувати упродовж 25 хвилин, потому зняти кришку, щоб випарувалася рідина, чебрець і лаврове листя вийняти. На пательні обсмажити грудинку, покраяну кубиками, всипати дрібно нарізану цибулю, коли вона набуде золотистого кольору, додати капусту, перемішати, приправити кмином, посолити, поперчити, додати цукор, вимішати й охолодити. Перед подачею на стіл посипати його зеленню. У Німеччині такий салат подається до свинячих реберець або ніжок.

Запіканка

Інгредієнти: 1 цибулина, 30 мл олії, 400 г будь–якого вареного чи печеного м’яса, 3 ст. л. майонезу, 5 ст. л. кетчупу, 300 г квашеної капусти, 1 велика скибка житнього хліба без скоринки, 100 г напівтвердого сиру, 6 середніх картоплин, 150 мл молока, 30 г вершкового масла, сіль до смаку

Приготування. Духовку розігріти до 180°С. У великій сковорідці розігріти олію, всипати порізану на дрібні кубики цибулю, посолити і спасерувати, помішуючи, до м’якості. Додати м’ясо і смажити до появи рум’яної скоринки, після чого зняти з вогню, додати кетчуп і майонез, добре перемішати. Картоплю почистити, зварити до готовності, потовкти, додавши гаряче молоко та масло. Посолити до смаку і добре перемішати. На дно жаротривкого посуду викласти половину картоплі, на неї — м’ясо, розрівняти. Капусту добре відтиснути від розсолу і розподілити по м’ясу. Зверху викласти решту картоплі і ретельно розрівняти. Рівномірно посипати тертим сиром та потертим на дрібній тертці житнім хлібом, який утворить гарну і хрустку скоринку. Поставити запіканку в розігріту духовку і пекти 35–40 хвилин, вона повинна добре підрум’янитись, а вміст гарно пропектись. Подавати з легким салатом чи домашніми соліннями.

Читайте також: На фестивалі вареників у Рівному можна шашлик запити гарячим какао (Фото)

Реклама Google

Telegram Channel