Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Ярош: справа проти Порошенка – це антидержавні дії, що підігрують інтересам Росії

Дмитро Ярош.

Фото 5 канал.

Ярош: справа проти Порошенка – це антидержавні дії, що підігрують інтересам Росії

Оголошення підозри п'ятому президенту України Петрові Порошенку є антидержавницькою ворожою діяльністю, яка підігрує інтересам Росії

Про це сказав екслідер «Правого сектора» та очільник «Української добровольчої армії» Дмитро Ярош в ефірі телеканалу «Еспресо».

«Моє ставлення дуже негативне до цієї події. Я не хочу влазити у юридичну казуїстику. Але водночас, коли реальна загроза широкомасштабного вторгнення в Україну російських військ існує, проводити такі дії – це щонайменше недоцільно. Більшою мірою – це ворожі дії, антидержавні по суті», – переконаний Ярош.

Він додав: «Зараз – це реальне розхитування ситуації. Росія буде використовувати максимально можливість розхитати ситуацію всередині». Дмитро Ярош переконаний, що ця ситуація однозначно не на користь держави.

Об'єктивність вона така, і говорить про те, що державницька позиція Петра Порошенка завжди переважала.

Він наголосив: «Державництво передбачає виваженість. І якщо класти на шальки терезів з одного боку помилки, невиконання якихось законодавчих актів і так далі президентом Порошенком, а на другу шальку терезів класти його заслуги з розбудови Збройних сил, щодо зміцнення державності, щодо національного відродження – звичайно, що це переважить».

«Об'єктивність вона така, і говорить про те, що державницька позиція Петра Порошенка завжди переважала. Тому не можна допускати зараз дестабілізації в державі. Я категорично негативно ставлюся до таких дій наших правоохоронних структур», – підкреслив Ярош.

Як повідомляв 5.UA, раніше Велика Британія поставила під сумнів чесність і прозорість розслідування щодо Порошенка. Дипломат заявила, що важливо, аби правоохоронні органи та судова влада розглянули цю справу, як і будь-яку іншу, незалежно, неупереджено та професійно.

Нагадаємо, так звана кримінальна «підозра» була сфабрикована за вказівкою з Офісу президента Володимира Зеленського проти лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка та не має жодних правових підстав, а отже, є незаконною. На цьому наголосив адвокат п'ятого президента України Ілля Новіков під час брифінгу.

Реклама Google

Читайте також: Фракція у Луцькраді зробила заяву щодо політичного переслідування Петра Порошенка​.

Джерело: 5 канал.
Telegram Channel