Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Підприємець хотів незаконно ввезти з Естонії в Україну 6 тонн свіжих квітів і листя

Понад 75 тисяч зрізаних квіток, 330 кг ялинових гілок та інші незадекларовані товари на суму понад 350 тисяч гривень поміщені у спеціальний температурний режим складу митниці.

Фото Волинської митниці.

Підприємець хотів незаконно ввезти з Естонії в Україну 6 тонн свіжих квітів і листя

Співпраця між фахівцями з внутрішньої безпеки та управління боротьби з контрабандою Волинської митниці триває

Завдяки їй у «Ягодині» викрили недоброчесного українського підприємця, який подав недостовірні дані про товар. Везли вантаж з Естонії.  Митники перераховували вміст вантажівки, що за декларацією складався з 6 тонн свіжих квітів та листя, придатних для складання букетів та живих зелених декоративних рослин в асортименті. Вивантажені тюльпани, троянди, ялинові гілки, орхідеї, хризантеми, гіпсофіли, аспарагус аж ніяк не були схожі на задекларовані підприємством гвоздики, руксус, лаванду, звіробій, гортензії чи барбарис.

 Вивантажені тюльпани, троянди, ялинові гілки, орхідеї, хризантеми, гіпсофіли, аспарагус аж ніяк не були схожі на задекларовані підприємством гвоздики, руксус, лаванду, звіробій, гортензії чи барбарис.

Навіть пластикові відра для транспортування квітів у декларації зазначені не були. Відтак, більше 75 тисяч зрізаних квіток, 330 кг ялинових гілок та інші незадекларовані товари на суму понад 350 тисяч гривень поміщені у спеціальний температурний режим складу митниці. Там їх зберігатимуть тимчасово, до остаточного рішення суду у справі про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу. Передбачена відповідальність - конфіскація предметів правопорушення та штраф у повному розмірі їх вартості.

Читайте також: Польща може побудувати стіну на кордоні з Україною

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Telegram Channel