Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Політолог заявив, що Зеленський прагне усунути Порошенка, бо він його основний конкурент

Політолог каже, що глава держави таким чином готується до виборів.

Фото EPA/UPG.

Політолог заявив, що Зеленський прагне усунути Порошенка, бо він його основний конкурент

Тарас Кузьо також зауважує, що чинний глава держави застосовує вибіркове правосуддя

Справа проти п’ятого Президента Петра Порошенка – це початок виборчої кампанії Володимира Зеленського. Про це у Твіттері пише професор кафедри політології НАУКМА, науковий співробітник Інституту зовнішньої політики Школи перспективних міжнародних досліджень Університету Джонса Хопкінса у Вашингтоні, канадський та британський політолог Тарас Кузьо. Про це пише «5 канал».

Як щодо кримінальної справи проти вашого приятеля Коломойського за крадіжку майже 6 мільярдів доларів з Приват Банку?

«Зеленський розпочав президентські вибори 2024 року», – пише Кузьо і додає, що він «прагне усунути Порошенка (другий за популярністю політик), щоб розчистити собі шлях у західно–центральній Україні».

Кузьо застерігає, що Зеленський взявся переслідувати Порошенка у той час, коли Росія нарощує сили на кордоні з Україною.

«Коли Росія, можливо, готова вторгнутися в Україну, ДБР Зеленського висуває позов проти Порошенка у «державній зраді» та «фінансуванні терористів», – зазначає Кузьо.

Читайте також: Переслідування Порошенка є вимогою Путіна до влади Зеленського, – Чалий.

Тарас Кузьо також наголосив, що український президент застосовує вибіркове правосуддя і покриває свого політичного партнера олігарха Коломойського, який, як відомо, перебуває під санкціями США.

«Зеленський, як щодо кримінальної справи проти вашого приятеля Коломойського за крадіжку майже 6 мільярдів доларів з Приват Банку?», – зазначає політолог.

Реклама Google

Telegram Channel