Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
З пів сотні до 27: у Луцьку скоротили кількість зупинок для приміських і міжміських автобусів

Через засилля транзитних машин на вулицях міста дорожній рух став дещо хаотичним.

Фото ІА Волинські новини.

З пів сотні до 27: у Луцьку скоротили кількість зупинок для приміських і міжміських автобусів

Попереднім рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради дозволялася зупинка автобусів для здійснення посадки і висадки пасажирів на 48 пунктах

Це, певним чином, і спровокувало проблему Через засилля транзитних машин на вулицях міста дорожній рух став дещо хаотичним. Тому було вирішено оптимізувати цей процес, скоротивши число зупинок для приміських та міжміських автобусів із майже півсотні до 27-ми. Втім, за словами Віктора Главічки, начальника відділу транспорту, людям це не спричинить клопоту, адже пункти зупинок підібрали такі, що користуються найбільшим попитом у містян: це торговельні центри, заклади охорони здоров'я, ринки.

Натомість член виконкому Олег Чернецький запропонував зробити ще й додаткові зупинки — на вимогу. Однак йому повідомили, що наразі це неможливо, бо транспортним законодавством така класифікація пунктів посадки та висадки пасажирів скасована. А от пропозицію члена виконкому Віктора Ящука — додати у перелік зупинок ще одну біля «Луцьквавтодору» — його колеги назвали слушною. Тож шістнадцятьма голосами підтримали такий проєкт рішення.

Також в контексті «автобусних» обговорень Олег Іванюк пригадав нещодавню аварію з маршруткою номер 31 на вулиці Рівненській. Стало відомо, що ДТП спровокувала «лиса» гума на транспортному засобі, а також неуважність водія. Тому він запропонував членам виконкому нагрянути без попередження до автопарку перевізників та перевірити на власні очі, в якому технічному стані виїжджають на рейс автобуси. Однак, Віктор Главічка повідомив: усі наглядові функції покладені на техслужби, тож члени виконкому не мають таких юридичних повноважень.

Луцький міський голова Ігор Поліщук сказав, що найближчим часом договір із перевізником, що опікується 31 маршрутом, буде розірвано, аби подібні історії, коли на вулиці виїздить непідготовлений до зими транспорт, не повторилися.

«Пощастило, що автобус їхав не невеликій швидкості та не був заповнений вщерть. А уявіть собі зворотню ситуацію: скільки могло б бути жертв? Тому ганьба тим, хто випускає ці машини на рейс — ми це питання проконтролюємо. А поки каратимемо перевізників розірванням з ним договорів про співпрацю», – наголосив мер.

Також члени виконкому 16 голосами «за» підтримали проєкт рішення про внесення змін до мережі автобусних маршрутів загального користування. Йдеться про залучення до перевезень нових тролейбусів та автобусів з великою пасажиромісткістю.

Так, автобусний маршрут № 9: «Теремнівська – Межова (КХП)» рухатиметься:

  •  шлях за маршрутом у прямому та зворотному напрямках: Теремнівська, Рівненська, Відродження, Молоді, Соборності, Перемоги, Василя Мойсея, Винниченка, Словацького, Богдана Хмельницького (Глушець, Паркова), Данила Галицького, Гнідавська, Станіславського, Бенделіані, Дружби Народів, Окружна, Мамсурова, Ранкова, Валерії Новодворської, Корольова, Полонківська, Межова (місця міжзмінного відстою на вул. Теремнівській та вул. Межові (КХП));

Автобусний маршрут № 10 «Карбишева (Академія рекреаційних технологій і права) – Потебні»:

  •  шлях за маршрутом (проспектами, вулицями):
  • у прямому напрямку: Карбишева, Конякіна, Гордіюк, Соборності, Перемоги, Василя Мойсея, Винниченка, Богдана Хмельницького, Гнідавська, Станіславського, Бенделіані, Дружби Народів, Грабовського, Потебні;
  • у зворотному напрямку: Потебні, Грабовського, Дружби Народів, Бенделіані, Станіславського, Гнідавська, Данила Галицького, Ковельська, Глушець, Паркова, Волі, Рівненська, Відродження, Молоді, Соборності, Гордіюк, Конякіна, Карбишева (місця міжзмінного відстою на вул. Карбишева (Академія рекреаційних технологій і права) та вул.Потебні;

Автобуси за маршрутом № 25 «с.Великий Омеляник – Дубнівська» рухатимуться за маршрутом у прямому та зворотному напрямках: с.Великий Омеляник, Володимирська, Червоного Хреста, Ковельська, Глушець, Паркова (Словацького, Богдана Хмельницького), Винниченка, Василя Мойсея, Перемоги, Соборності, Молоді, Відродження, Рівненська, Об’їздна, Дубнівська (місця міжзмінного відстою у с.Великий Омеляник та вул.Дубнівській).

Читайте також: На Волині у ДТП загинуло двоє людей: у поліції розповіли подробиці аварій (Фото)

Telegram Channel