Курси НБУ $ 41.27 € 44.44
Грошей немає: У «Шахтарі» розповіли про УПЛ та єврокубковий провал України

Без грошей важко будувати команди і клуби.

Фото пресслужби ФК Шахтар.

Грошей немає: У «Шахтарі» розповіли про УПЛ та єврокубковий провал України

Сергій Палкін вважає, що 16 клубів в УПЛ – це багато

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін вважає, що Україна та футбольні клуби УПЛ економічно не готові до 16 команд в еліті, передає Спорт.юа.

– Цього сезону УПЛ повернулася до формату проведення чемпіонату з 16 командами. На вашу думку, як пройшли зміни, адже раніше ви називали такий формат ідеальним, але сумнівалися в реальності його втілення через конкурентність усіх колективів?

– Я казав, що 16 команд – гарний формат, коли ми до цього готові, – країна, економіка та у футболі є достатня кількість грошей. Без грошей важко будувати команди і клуби.

Повторюся, потрібно аналізувати, дивитися і робити все, щоб чемпіонат ставав сильнішим.

– Зараз готові?

– Ми до цього не готові. Головне підтвердження моїх слів – найгірші результати гри наших команд у єврокубках останніми роками. Це говорить багато про що. Або можна подивитися на кількість трансферів всередині чемпіонату, не рахуючи «Шахтар» і «Динамо». Я не бачив узагалі, щоб один клуб заплатив іншому за футболіста. Знаю лише, що «Дніпро-1» купив у нас Пихальонка, а про інші трансфери я не чув. Це свідчить про те, що достатньої кількості грошей у чемпіонаті немає, що на сьогодні ми не готові до 16 клубів. Повторюся, потрібно аналізувати, дивитися і робити все, щоб чемпіонат ставав сильнішим.

Читайте також: Неправильно порахували: Журналіст уточнив зарплату Миколенка в «Евертоні»

– Українські клуби провели найгірший сезон у єврокубках за останні роки. Як керувати цим процесом та на нього вплинути?

– Керувати завжди можна, питання в тому, наскільки наші дії будуть суттєвими. Необхідно розуміти, як клуби проходять ліцензування. Чи є в них академія, стадіон та нормальна інфраструктура. Усе це має відповідати клубу – учаснику Вищої ліги України. Якщо відповідатиме – результати будуть. Але підходити потрібно акуратно й послідовно. Цифри заради цифр у кількості учасників результату не принесуть, мені здається. Тут слід дивитися, аналізувати і брати безпосередню участь у тому, щоб навіть штучно підвищувати конкуренцію в чемпіонаті.

Реклама Google

Telegram Channel