Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Аналітики розповіли, які професії треба обирати, щоби отримувати високі зарплати

Високі зарплати у 2022 році, скоріш за все, збережуться у консалтингу, сфері будівництва та нерухомості, у державних службовців.

Фото depositphotos/yavyav.

Аналітики розповіли, які професії треба обирати, щоби отримувати високі зарплати

Сфера IT традиційно лідирує

Аналіз зарплатних тенденцій 2021 року свідчить, що й цього року професіонали в деяких секторах економіки України зможуть отримувати високі доходи. Про це свідчать дані порталу grc.ua, інформує «Дзеркало тижня».

Найвищі середні зарплати протягом року були у сфері IT, телеком. На найвищий рівень зарплати у цій галузі претендували фахівці рівня senior. Але лише 4% компаній готові платити від 139 000 грн розробникам та програмістам високої кваліфікації. Хоча половина розміщених сьогодні вакансій (48%) має зарплатню від 31 700 грн.

Високі зарплати також у директорів та керівників вищої ланки. У середньому у цій категорії у 2021 році була зарплата 43 607 грн. Але і тут на зарплату впливає маса факторів, тому цей показник дуже варіабельний.

Також можуть розраховувати на зарплату вище за середній рівень представники таких професійних сфер: мистецтво та медіа, видобуток сировини, страхування, юриспруденція, маркетинг, реклама та PR.

Крім того, високі зарплати у 2022 році, скоріш за все, збережуться у консалтингу, сфері будівництва та нерухомості, у державних службовців. Також можуть розраховувати на зарплату вище за середній рівень представники таких професійних сфер: мистецтво та медіа, видобуток сировини, страхування, юриспруденція, маркетинг, реклама та PR.

 

 

На держслужбі, як інформувало «Дзеркало тижня», щомісячні премії можуть досягати 100-300%, як і всякі надбавки мають градацію від мінімальних до 100-відсоткових.

Читайте також:Будьте пильні: шахраї знімають гроші з карт за допомогою «нової послуги» від «Нової пошти»

Реклама Google

Telegram Channel